860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer50 g gepelde pistachenoten200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)2 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper75 g eikenbladsla75 g lollo rosso2 eetl. verse groene kruiden (basilicum, (platte) peterselie, kervel, biesloo... bekijk recept »
1 citroen300 g kipfiletzout en versgemalen peper2 eetl. olijfolie2 eetl. wokolie of zonnebloemolie6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen2 teentjes knoflook, gehaktverse gemberwortel, geschild en geraspt (4cm)350 g risottorijst (arborio)200 g kastan... bekijk recept »
12 sjalotjes, gepeld50 g boter of vloeibaar bakproduct100 ml rode wijn100 ml vleesbouillon (van tablet)250 g gemengde bospaddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)1 eetl. olijfoliezout en versgemalen peper100 g magere gerookte spek... bekijk recept »
1,5 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)scheutje oestersaus50 ml citroensap1 eetl. Thaise rode currypasta100 g noedels3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes200 g shiitake, in reepjes200 g cocktailgarnalen ... bekijk recept »
20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst ?dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4 ? dl groentebouillon (van ... bekijk recept »
300 gr risottorijst300 gr paddestoelen(eekhoorntjesbrood,oesterzwammen, cantharellen,enz.) 1 blokje kippenbouillon opgeslost in 1 ltr water,1 knoflookteentje1 ui2dl witte wijn3 eetl olijfolie60 gr geraspe parmezaanse kaas4 eetl gehakte basilicum,zout... bekijk recept »
250 gr paddestoelen (cantharellenshii-takeoesterzwammen) 2 eetl citroensap 1 courgette 1 grote ui 75 gr boter 200 gr risottorijst 0,75 l kippenbouillon (blokjes) 50 gr geraspte parmezaanse kaas (liefst versgeraspt) 3 eetl koffieroom peperzout Maak de... bekijk recept »
350 g Arborio rijst 250 ml frisse witte Italiaanse wijn (AH heeft lekkere kleine flesjes) 750 ml heldere champignonsoep (zie recept) 75 g funghi porcini geweld, 50 g morieltjes (geweld) 100 g cantharellen 150 g oesterzwammen 150 g kastanjechampignons... bekijk recept »
0,4 kg Riso arborio 0,5 ltr witte port 2 stuks winterpeen 1 stuk prei 1 stuk knolselderij 3 stuks ui 1/2 bosje rozemarijn 1/2 bosje thijm 0,2 kg beemster graskaas 0,06 kg rucola 0,2 kg oesterzwammen 0,2 kg kastanjechampignons 0,1 ltr olijfolie extra ... bekijk recept »
25 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 2 eetlepels olijfolie of truffelolie 1 uigesnipperd 1 teentje knoflookgeperst 250 gram gemengde paddenstoelenschoongeveegd en in stukken blaadjes van 4 takjes tijm zout en versgemalen peper ½ eetle... bekijk recept »