860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer2 eendenborsten van 400 g per stuk 150 g cantharellen of oesterzwammen 1 gesnipperde sjalotje 8 eetlepels light room 2 dl Knorr Finesse bouillon kip 1 dl cognac verse peterselie 1 teentje knoflook 2 dl melk snufje zout 50 g Solo snuifje vers g... bekijk recept »
250 gr risottorijst en 500 gr gemengde champignons(oesterzwammen en zo meer) 1 sjalot en 2 eetl boter 2 eetl walnoten 7.5 dl bouillon naar keuze 1 dl witte wijn en wat zwarte peper 1. Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aa... bekijk recept »
600 gr Mengeling van wilde paddestoelen 1 el Zuiderse kruiden (Oregano, tijm, provençaalse, rozemarijn, Italiaanse kruiden, basilicum...) 4 teentjes Look 1 halve Rode ajuin 250 gr Fijne gerookte spekjes zonder vet 1 scheut Cognac of Whisky om te ... bekijk recept »
4 grove sneden desembrood of bruin boerenbrood 1 bakje champignons (oesterzwammen, cantherellen...) Solo scheutje verse room citroenverbena (of oregano of dragon) vers gemalen peper zeezout Voor de notensla: handvol rucola pistachenootjes scheut... bekijk recept »
1 sneetje witbrood zonder korst, verkruimeld200 gram gehakt6 eetlepels olijf- of arachideolie1 kilogram tomaten in stukken1 ui gesnipperd1 wortel in plakjesbosje peterseliestukje foelie of 1 theelepel gedroogde tijm500 milliliter vlees- of groentebou... bekijk recept »
2 varkenshaasjes (250-300 g per stuk)1 eetlepel arachide- of olijfolie25 gram boter100 milliliter witte wijn200 milliliter kalfsfond of vleesbouillon100 milliliter kookroom2 eetlepels grove mosterd of dijonmosterdaluminiumfolie1. Bestrooi de varkensh... bekijk recept »
400 gram paddenstoelenmelange (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)50 gram boter of vloeibaar bakproduct2 teentjes knoflook, fijngehakt3 eetlepels sojasaus of ketjap manis6 eieren200 gram magere kwark75 gram blanke amandelen, grof gehakt100... bekijk recept »
8 sneetjes grof bruinbrood (meergranen-, volkorenof waldkornbrood)4 eieren, losgeklopt150 milliliter melk1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden150 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons)2 eetlepels olijfolie1 ui, g... bekijk recept »
2 eieren150 gram zelfrijzend bakmeel1 bosje peterselie, fijngehakt250 milliliter karnemelkfrituur- of zonnebloemolie50 gram walnoten1 krop eikenbladsla, blad iets kleiner gescheurd200 gram oesterzwammen, schoongeveegd200 gram kastanjechampignons, sch... bekijk recept »
250 gram (eier)mie4 eetlepels arachide- of wokolie1 ui, gesnipperd250 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons of oesterzwammen)2 teentjes knoflook, fijngehakt2 rode pepers, zonder zaadjes, in smalle reepjes500 gram Chinese kool, in repen2 eetle... bekijk recept »