860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer300 g rijst, 300 g paddestoelen (eekhoorntjesbrood,oesterzwammen,cantharellen etc.), 1 blokje kippenbouillon opgelost in 1 liter water, 1 knoflookteentje, 1 ui, 2 dl witte wijn , 3 el olijfolie, 60 g geraspte parmezaanse kaas, 4 el gehakte basilicum,... bekijk recept »
250 gram rijst300-400 gr. kipfiletpak bamigroenten 400-500 gr.doosje champignonsblik geconcentreerde champignonsoepklein pakje Boursin gewoon. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Voor dit gerecht kunt u bijv. Basmatirijst gebruike... bekijk recept »
1 ui 500 gr. champignons (of oesterzwammen) 2 eetl. olijfolie 600 gr. vleestomaten (of 1 blik tomaten op sap) 2 jalapenopepers (uit blik of 2 verse scherpe pepers) 3/4 liter runderbouillon zout versgemalen zwarte peper 30 gr. verse koriander (of snij... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie ? 1 uifijngehakt ? 250 g risottorijst ? ca. 8 dl kokende krachtige groentebouillon ? 400 g gemengde paddestoelen (champignonsoesterzwammenshii-take e.d.) ? zoutpeper ? 20 g boter ? 1 eetl. citroensap ? 150 ml koksroom ? 5-6 eetl. ve... bekijk recept »
1 krop eikenbladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 eetlepels olijfolie 200 g geitenkaas (bv bettine blanc) 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetlepels bieslook dressing: 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1... bekijk recept »
1krop eikenbladsla 300 gr oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 el olijfolie 200 gr geitenkaas 200 gr blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 el gehakte peterselie of bieslookDressing 5 el olijfolie 2 el citroensap 1 el honing zout en versge... bekijk recept »
150 g witte of -kastanje champignons 200 g shii-take 150 g oesterzwammen 1 pot rundvleesbouillon 1 vanillestokje 1 kleine venkelknol 1 el Pernod Ricard of Pastis 100 g boerenschouderhamin blokjes 1 dl slagroom 10 sprieten bieslookfijn gesneden Bere... bekijk recept »
25 gram gedroogde paddestoelen(shiitake en cepes) 1,2 liter kokend water 2 eetl. Zonnebloemolie 150 gram sjalotjesfijngesnipperd 2 stengels bleekselderijin plakjes 4 theel. Geraspteverse gemberwortel 1 rode peper zonder zaadin dunne reepjes 2 wortels... bekijk recept »
1 middelgrote ui1 teentje knoflook400 gr. gemengde paddestoelen (bijv. kastanjechampignons en oesterzwammen)0,5 lt. kippenbouillon0,5 lt. witte wijn50 gr. boter1 theel. versgehakte tijm300 gr. risottorijstzoutversgemalen peper2 eetl. creme fraichever... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 fles witte wijnazijn (250 ml) 50 g suiker 2 eetlepels scherpe mosterd 1/2 theelepel gemberpoeder 1 ui (gesnipperd) 500 g pompoen (in blokjes) 50 g blanke rozijnen 1 winterpeen (in grove plakken) 1 ui (in stukken) 1 prei (in stukken... bekijk recept »