860 recepten met oesterzwammen
25 gram gedroogde paddestoelen(shiitake en cepes) 1,2 liter kokend water 2 eetl. Zonnebloemolie 150 gram sjalotjesfijngesnipperd 2 stengels bleekselderijin plakjes 4 theel. Geraspteverse gemberwortel 1 rode peper zonder zaadin dunne reepjes 2 wortels... bekijk recept »
1 middelgrote ui1 teentje knoflook400 gr. gemengde paddestoelen (bijv. kastanjechampignons en oesterzwammen)0,5 lt. kippenbouillon0,5 lt. witte wijn50 gr. boter1 theel. versgehakte tijm300 gr. risottorijstzoutversgemalen peper2 eetl. creme fraichever... bekijk recept »
Voor de salade 1 krop eikenbladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes gesnipperd 2 eetlepels olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook Voor de dressing 5 eetlepe... bekijk recept »
1 Krop eikebladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 eetl olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven (u kunt deze natuurlijk ook weglaten)2 eetl gehakte peterselie of bieslook vers of diepvries dressing... bekijk recept »
10 gedroogde funghi porcini (eenhoorntjesbrood)375 ml kokend water1 eetl olijfolie20 gr boter1 prei i ringen2 tenen knoflook450 gr arborio of een andere risottorijst1 l runderbouillon500 gr verse paddestoelen (portobello,shiitakeoesterzwammen bij AH ... bekijk recept »
20gr boter of magerine 400gr gemengede paddestoelen (bijv champignonsshitakescatharelleneekhoornsbroodoesterzwammen) 2 el olijfolie 1 sjalotjefijgesneden 175gr risottorijst 3/4 dl rode wijn 1 akje rozemarijn 4 1/2 dl groentenbouillon 1 kropjeradicchi... bekijk recept »
200 gr cantarellenin reepjes200 gr oesterzwammenin reepjes200 gr kastanjechampignonsin plakjes2 el olijfolie50 gr boter of margarine2 sjalotjesfijngesneden1 teentje knoflookuitgeperst300 gr risottorijst6-8 dl kippenbouillon(tablet)2 1/2 dl droge witt... bekijk recept »
2 sjalotjes150gr groene asperges150gr bospeen100gr peultjes100gr courgette,100gr oesterzwammen4 eetl. olijfolie25gr boter250gr risottorijst9dl. bouillon( van kruidentablet)2 eetl. gehakte Italiaanse keukenkruiden( basilicum-oregano-tijm)stukje a 100 ... bekijk recept »
250 gr paddestoelen (cantharellenshii-takeoesterzwammen) 2 eetl citroensap 1 courgette 1 grote ui 75 gr boter 200 gr risottorijst 0,75 l kippenbouillon (blokjes) 50 gr geraspte parmezaanse kaas (liefst versgeraspt) 3 eetl koffieroom peperzout Maak de... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 fles witte wijnazijn (250 ml) 50 g suiker 2 eetlepels scherpe mosterd 1/2 theelepel gemberpoeder 1 ui (gesnipperd) 500 g pompoen (in blokjes) 50 g blanke rozijnen 1 winterpeen (in grove plakken) 1 ui (in stukken) 1 prei (in stukken... bekijk recept »