709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer1 pak gezeefde tomaten (500 ml) 1 runderbouillonblokje 1 chorizoworst (250 gram) 1 kleine courgette 2 blikken gekookte linzen (400 gram) 1/2 zakje verse peterselie (30 gram) 1 stokbrood (bruin) 1 pakje kruidenboter (100 gram)Breng in een soeppan... bekijk recept »
200 gr gekookte rode of groene linzen 1/2 selderijknol 1 eetlepel citroensap 1/2 prei in ringen 1 fijngehakte teen knoflook 1 eetlepel groentebouillonpoeder 2 eetlepels water 200 gr grotchampignons 2 eetlepels gehakte groene kruiden peper, zout Schil... bekijk recept »
1 soepkip 1 wortel 1 ui 1 stengel prei 250 gr linzen 1 dl Room 2 Eierdooier Peterselie Peperkorrels 1 stukje foelie Zout Zet de soepkip met ruim water op en breng het aan de kook. Maak de ui en de wortel schoon en doe ze met de prei en wat fijngesne... bekijk recept »
150 gr kikkererwten 2 eetlepels olijfolie 1 kg lamsvlees met bot in stukken 2 fijngesneden uien 100 gr linzen 1/2 knolselderij in stukjes 2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm 5 fijngesneden takjes peterselie 5 fijngesneden takjes koriander 15 dr... bekijk recept »
1 kop kikkererwten 1/2 kop zwarte of bruine bonen 1 kop linzen 2 liter water of bouillon 1 kop rijst 2 eetlepels olijfolie 1/2 kop uiensnippers 1 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel geplette kummelzaadjes Week de kikkererwten en de zwarte boontjes een ... bekijk recept »
250 gr rode linzen 1 fijngehakte ui 1 1/4 liter water 500 gr mager lamsgehakt 1 1/2 theelepel zout Versgemalen zwarte peper 750 gr spinazie 1 theelepel geelwortel (kurkuma) 2 eetlepels citroensap 3 losgeklopte eieren 1 eetlepel fijngehakt dillegroen ... bekijk recept »
200 gr gekookte rode of groene linzen 1/2 selderijknol 1 eetlepel citroensap 1/2 prei in ringen 1 fijngehakte teen knoflook 1 eetlepel groentebouillonpoeder 2 eetlepels water 200 gr grotchampignons 2 eetlepels gehakte groene kruiden Peper Zout Schil... bekijk recept »
125 gram linzen Bouillonblokjes 1 prei 1 grote ui 1 grote of 2 kleine augurken zout Boter Versgemalen peper 4 witte boterhammen Stukje boter of plantenmargarine Spoel de linzen in een zeef onder de koude kraan goed schoon Laat ze uitlekken en zet ze... bekijk recept »
500 gr rode linzen 4 1/2 theelepel zout 1 eetlepel bakpoeder 2 1/2 dl lauw water circa 50 gr geklaarde boter 2 theelepels zwarte peperkorrels plantaardige olie om in te bakken Maal de linzen tot fijn meel in een blender of keukenmachine Zeef het mee... bekijk recept »
Linzenverse champignons1 witte uilamsbout (1,2 kg) boter/olijfolie Voor marinade: 6 dl. rode wijn1/2 dl. rodewijnazijn3 el olijfolie wat zout 3 el cognaclaurierblaadje6 peperkorrels9 sjalotten3 wortelen2 takjes verse selderij2 takjes verse peterselie... bekijk recept »