709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer100 g groene linzen200 g kikkererwten (blik of bokaal) 100 g spinazie enkele blaadjes voor de afwerking1 teentje knoflook, gepeld120 g bloem1 ei1 theelepel kurkuma2 El olijfolie4 vierkante ciabatta’s, in tweeën gesneden mosterd en ketchup (naar keu... bekijk recept »
100 gram magere spekblokjes5 eetlepel olijfolie1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt350 gram gedroogde linzen1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in reepjes2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes1 eetlepel citroensap of rodewijnazijn... bekijk recept »
150 g rode linzen 7-8 dl water 500 g diverse groenten, zoals worteltjes en courgette 2 el olijfolie 1 el gemalen koriander 2 tl komijnpoeder ½ tl zwarte peper ½ tl kurkuma ½ tl (zwart) mosterdzaad 1 ui, gesnipperd 2 el ... bekijk recept »
1 bakje kerstomaten in kwartjes gesneden 0.5 rode ui gehakt 200 g linzen bereid, gespoeld en uitgele 3 eetlepels platte peterselie gehakt 2 eetlepels rode-wijnazijn peper 3 eetlepels Solo vloeibaar 1 eetlepel mosterd 150 g verse geitenkaas 1 e... bekijk recept »
200 g droge gele linzen 1 grote ui 1 wortel 1 preiwit 1 teentje look 1,5 dl droge witte wijn 1 l kippenbouillon olijfolie 1 takje tijm 1 dl room azijn 4 eieren peper zout1. Week de linzen enkele uren. Hak de ui, de wortel, het preiwit en de l... bekijk recept »
300 gram koraallinzen 70 gram zonnebloempitten 3 1 koffielepls currypasta 1 voor de afwerking 1 koffielepel vegetarische bouillonpasta 1 koffielepel kurkumapoeder 2 koffielepels mengeling van 4 olien bio 1 1 citroen 100 gram yogurt van schapenmelk... bekijk recept »
75 gr linzen 125 gr gezouten varkensvlees 1 Liter vleesbouillon 250 gr pompoen 1 grote uifijngehakt 1 tl verse tijmblaadjes fijngehakte peterselie peperzout zet de linzen samen met het varkensvlees de volgende dag op met de bouillon en laat alles 15 ... bekijk recept »
1 l groentebouillon250 g rode linzen2 wortelen2 tomaten4 lente-uien1 takje selder1 teentje knoflook1 kl verse gember (geraspt)2 el kerriepoeder2 el sesamolielimoensappeterselieolijfoliecayennepeperzoutpitabroden (voor erbij)1. Spoel de linzen en laat... bekijk recept »
4 tomaten200 g rijst (gekookte)100 g rode linzen2 takjes basilicum200 g zure roomroze peperbessenpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Kook de linzen 20 à 25 minuten in water met een beetje zout. Giet af, laat uitlekken en meng me... bekijk recept »
400 g chorizo500 g aardappelen100 g groene linzen (klein)500 g wortelen1 el sesamzaden (geroosterd)olijfolieboter1 teentje knoflook1 blaadje laurier1 takje tijmpeperzout1. Schil de aardappelen en wortelen. Kook ze samen gaar in gezouten wat... bekijk recept »