709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer1 courgette 1 doosje champignons (250 g) 1 ui 1 teentje knoflook vloeibare margarine 200 gram risotto rijst 6 dl bouillon (van tablet) 100 gram rode linzen zout peper 0,25 ananas 0,5 krop groene krulsla 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel wijnazijn 8 wi... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kleine oranje pompoen (ca. 600 g) 3 eetlepels olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 1 eetlepel milde paprikapoeder 1 l kippenbouillon 100 g chorizoworst, in plakjes 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 blik linzen (400 g), uitgelekt 1 eetle... bekijk recept »
1 st. winterwortel 1 ui 1 teentje knoflook 2 sneetjes brood 2 eetl. geroosterde pinda's of hazelnoten 400 gram linzen 4 eetl. olie 1 ei 2 eetl. fijngehakte koriander 1 theel. komijnpoeder 1 theel. paprikapoeder 1 snufje zout en versgemalen peper 2 ee... bekijk recept »
800 gr edelehert soepbotten met vlees 80 gr gepekeld en licht gerookt vet spek 50 gr gesnipperde sjalotten 50 gr gesnipperde ui 250 gr prei 100 gr wortelpeterselie 1 volle tl zout enkele gemalen peperkorrels 1 laurierblaadje 1 tl paprikapoeder 200 g ... bekijk recept »
400 g kipfilet (in lange reepjes)1 ui (gesnipperd)500 g wortelen2 takjes selder2 aardappelen2 cm verse gember0.5 bosje verse munt (gesnipperd)125 ml volle yoghurt (natuur)1 el rode currypasta2 l kippenbouillon100 g rode linzenbrood (naanbrood)kipkrui... bekijk recept »
2 rode paprika250 g broccoli1 ui1 teentje knoflook1 chilipeperhandvol bladpeterselie250 g kerstomaten400 g linzen (blik)400 g kidneybonen (rode, blik)200 g langkorrelrijst125 ml tomatenpassata125 ml groentebouillonzoet paprikapoederkerriepoederworces... bekijk recept »
100 g bruine linzen100 g zwarte bonen1 l groentebouillon2 wortelen1 rode ui1 venkel150 g worst (bv. rookworst)4 takjes verse tijm ( extra voor de afwerking)1 laurierblaadjecitroensappeperzout1. Week de linzen en de bonen een nacht in water. ... bekijk recept »
8 varkenskoteletten4 tomaten1 citroen (sap van)2 takjes basilicum200 g rijst (gekookte)100 g linzen2 el honingolijfolie1 kl paprikapoederpeperzout1. Meng de honing met 5 eetlepels olijfolie, het citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Schenk over h... bekijk recept »
1 l groentebouillon300 g linzen1 ui (fijngesnipperd)1 wortel (in staafjes)60 g knolselder1 rode paprika (in blokjes)1 el oliekruidentuiltjepeperzout400 g bloemig kokende aardappel150 g vastkokende aardappelen250 g wortelen2 eieren (losgeklopt)1 kl az... bekijk recept »
500 g kabeljauwfilet100 g rode linzen400 g pompoen (in blokjes)1 broccoli (kleine)1 sjalot2.5 dl kippenbouillon4 dl kokosmelk2 el maïsolie1 el vloeiende bloem2 el kerriepoeder (zacht)peperzout1. Snij de pompoen in blokjes. Snij de broccoli in roosjes... bekijk recept »