709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer3 sneden bruin brood1 zoete aardappel150 g wortelen1 raap60 g groene linzen100 g kastanjes (gekookt, uit blik)30 g pecannoten50 g zonnebloempitten4 el pesto50 g belegen kaas (geraspt)2 el boter100 ml melkpeperzout1. Laat de linzen weken volgens de aa... bekijk recept »
250 g oesterzwammen250 g groene linzen1 l groentebouillonolijfolie2 uikruidnagel2 teentjes knoflook2 takjes groene selder1. Snipper 1 ui. ¨Prik een kruidnagel in een tweede, hele gepelde ui. Pel 2 teentjes knoflook. Snij de groene selder fijn.&nb... bekijk recept »
50 g grijze garnalen250 g schorseneren ( 6 extra)45 g boter2 dl room1 dl melk4 cl olijfoliezout1. Schil de schorseneren en snij de 6 extra exemplaren in plakjes. 2. Kook 250 g schorseneren gaar in de melk en de room. Haal van het vuur en mi... bekijk recept »
1 glas rode linzen 1/2 glas bulgur (fijnste soort)(cig koftelik) 1 grote ui een klont margarine of olie 2 ontvelde tomaten (eventueel uit blik) 2 flinke eetlepels tomatenpuree 1 bosuitjes verse peterselie zout,zwarte peperpull biber ( 1 theelepel)en... bekijk recept »
250 g bruine linzen100 g macaroni100 g langkorrelige rijstzoutversgemalen zwarte peperSAUS2 uien fijngesneden2 teentjes knoflookuitgeperst2 eetlepels olie400 g tomaten uit blikin stukken gesneden1 eetlepel wijnazijn1 verse rode Spaanse peperkleingesn... bekijk recept »
125 gram rode linzen 1/2 bosje lente-uitjes 1/2 bosje (Turkse) peterselie 115 gram fijne bulgur 70 gram salca (pikant) of tomatenpuree 2 theel biber (hete paprikaschilfertjes) 1 kleine ui 1 eetl tomatenpuree 1 dl zonnebloemolie 1/2 theel zwarte peper... bekijk recept »
300 gram groene of bruine linzen1 liter kruiden- of kippenbouillon1 bosje radijs, schoongemaakt1 rode ui, gesnipperd1 appel, in blokjes2 lente-/bosuitjes, in ringetjes300 gram gerookte kip, in plakjes1 citroen, in plakjesVoor de dressing:5 eetlep... bekijk recept »
225 g gedroogde witte linzen 125 g verse geraspte kokos ? tl zout 450 g suiker 5 eierdooiers een paar druppels jasmijn-essence verse mintbladeren jasmijnbloemen Bereidingswijze Laat de linzen minstens 12 uur weken in waterkook ze daarna in een stome... bekijk recept »
2 bosuitjes 4 takjes peterselie 6 zwarte olijven zonder pit 1 blikje linzen (265 gbonduelle) 2 el kappertjes 2 el mosterddressing (Amora) zout versgemalen peper 100 g jonge bladsla 2 plakken zachte geitenkaas van ca. 75 g 2 tl honing Bosuitjes schoon... bekijk recept »
200 gram groene linzen 1 grote ui 1 peper 400 gram groentemix 1 theelepel komijn 1 theelepel korianderzaad 1 theelepel geelwortel 100 gram amandel 2.50 deciliter groentebouillon 50... bekijk recept »