Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Ovenschotel Van Linzen

600 gr gare linzen 150 gr gare zilvervliesrijst 2 uiengesnipperd 2 teentjes knoflookuitgeperst 2 rode paprika'sin blokjes 1 theel kerriepoeder 300 gr magere kwark 6 eetl magere melk 1 theel mosterd zout en peper 50 gr Zwitserse strooikaas Verwarm de ... bekijk recept »

Ovenschotel Van Linzen

600 gram gare linzen, 150 gram gare zilvervliesrijst, 2 uiengesnipperd, 2 teentjes knoflookuitgeperst, 2 rode paprika?sin blokjes, 1 theelepel kerriepoeder, 300 gram magere kwark, 6 eetlepels magere melk, 1 theelepel mosterd, zout en peper, 50 gram Z... bekijk recept »

Kabeljauw (Gepocheerde) Met Linzen En Kalfsjus Met Mosterd

600 gr half gezouten niet gedroogde kabeljauw, 1 tas groene linzen, wortel, ui, knoflook, tijm, laurier, zout, nootmuskaat, 1 dl magere kalfsjus, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel boter De kabeljauw pocheren in bijna kokend water zonder zout met het sap... bekijk recept »

Curried Kip En Linzen Soep

2 uien gesneden2 teentjes knoflook geperst1 1/4 liter kippenbouillon330 gram kipfilet3/4 kopje rode linzen1 kopje worteltjes gesneden1 kopje bleekselderij gesneden1 kopje bevroren of verse doperwtjes2 tl kerrie poeder1/4 tl gemberpoeder1/4 tl vers ge... bekijk recept »

Taartjes Van Witlof Met Linzen En Zongedroogde Tomaatjes

8 niet te grote stronkjes witlof3 losgeklopte eieren2 eetl. creme fraiche versgemalen witte peperzout1 theel. suiker1 theel. gedroogde marjolein2 eetl. olijfolie200 gr. gedroogde linzenin lauw water 3 tot 4 uur wekenhalverwege nieuw wateruit laten ... bekijk recept »

Gele Linzen Met Oesterzwammen

Plm. 300 g gele linzen1 takje rozemarijn3 dunne preien250 g sperziebonenplm. 300 g oesterzwammen25 g boter of margarine Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar (meestal in zo′n 30 minuten). Kook een takje rozemarijn mee.Maa... bekijk recept »

Linzen-tomatensoep

200g winterwortel,geschrapt en in kleine blokjes gesneden 1 grote uigepeld en fijngesnipperd 250 g rode linzen 1 liter groentebouillon 1 tl gedroogde tijm 400 g tomaten,ontveld en in kleine stukjes gesneden fijngehakte peterselie en selderie (of ande... bekijk recept »

Pittige Oesterzwammen Met Linzen En Aardappel

1 grote uigesnipperd 4 stengels bleekselderijgehakt 450 gram oesterzwammenin stukken blikje 400 gram tomatenblokjes 2 teentjes knoflookgeperst 1/2 blokje groentenbouillon of theelepel bouillonpoeder blikje 400 gram uitgelekte groene linzen peper en z... bekijk recept »

Lauwe Salade Met Linzen En Bospaddenstoelen

-200 g groene linzen -1 ui (bestoken met 2 kruidnagels) -1 kruidentuiltje -500 g gemengde bospaddestoelen -3 el olijfolie -2 roze sjalotten (fijn gesnipperd) -100 g gerookte spekblokjes -1 teen knoflook (uit de knijper) -2 el gehakte peterselie -zout... bekijk recept »

Rodekool Met Kaas En Linzen

Halve rodekool1 blik linzen150 gram komijnkaaskoriandercurrycitroensapsojasauspaprikapoederkerriepoederhot currykurkumacitroengraskruidnagelpoedernootmuskaatkomijnlavas Giet de rodekool af en voeg de andere ingredienten erdoor en zet nog 5 min. in de... bekijk recept »

Pagina 26 van 71