709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer1 liter water200 gr. kipfile250 gram rode linzen2 paprika's4 stevige tomaten2 eetlepels majoraan2 eetlepels basilicumzout en peper (evt. 2 blokjes kruidenbouillon)4 teentjes knoflookolijfolie. Breng de bouillon aan de kook en voeg linzen (met vocht!)... bekijk recept »
2 kipfilets 1/2 kopje olijfolie (0,6 dl) 1 teentje knoflook 1 ui 1 rode paprika 1 Spaanse peper 2 kopjes rode linzen 2- 3 el bloem 7,5 dl kippebouillon sap van 1 citroen 1 tl paprikapoeder zout peper snufje cayennepeper 1 takje tijm 1 laurierblad 4... bekijk recept »
1 stokbrood van 28 cm lang2 theelepels olijfolie1 kleine ui1 teentje knoflook1 theelepel gemalen komijn1 theelepel gemalen koriander1/2 theelepel milde paprikapoeder100 gram rode linzen200 gram tomaten uit blik180 ml groentebouillon2 eetlepels fijn g... bekijk recept »
4 sjalotjes1 dunne prei4 vleestomaten1/2 zakjes verse tijm (a 15 gr)2 el (olijf)olie1 fles bouillon tomaat (a 340 grAH)1 tl suiker100 gr gedroogde linzen (Silvo)zout(versgemalen) peper. 01: Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Prei schoonmaken, wassen... bekijk recept »
1,5 kopje gewassen linzen 7 kopjes water 2 geperste teentjes knoflook 1.5 theelepel zout 0,75 kopje fijngehakte ui 0,5 kopje olijfolie fijngehakte spinazie (8 bladeren enkele stronkjes) 0,5 kopje frisse limoensap fijgehakte selderie Breng de Linzen a... bekijk recept »
600 gr half gezouten kabeljauw (niet gedroogd) - 1 kop groene linzen - 1 wortel - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1/2 citroen - tijmlaurierzout en nootmuskaat - 1 dl magere kalfsjus - 1 lepel mosterd - 1 lepel boter De kabeljauw pocheren in bijna kokend ... bekijk recept »
300 rundvlees 1 grote ui 1 stukje gemberwortel 150 gram linzen of kikkerwten 3 takjes platte peterselie 1 stengel bleekselderij 1 kaneelstokje 1 theelepel kurkuma 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel gemalen komijn 3 eetlepels meel 1 eetlepel citro... bekijk recept »
50 gram boter....2 sjalotjesheel fijn gesnipperd....6 tenen (verse) knoflookgeperst....1 el harissa (of evt sambal of spaans pepertje heel fijn gesnipperd).... 40 gram bloem (gezeefd en gebruind-zie voorbereiding).... 1 el tomatenpuree.... 2 liter ru... bekijk recept »
2 el olijfolie-2 grote ui-4 tenen knoflook-2 tl Ras el hanout-350 gram bruine linzen- 1400ml kippe of groentenbouillon (blokjes kan ook)-4 flinke tomaten-1 bos koriander Verhit de olijfolie in een grote pan op een half lage vlam. Doe de uien erin en ... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolieextra virgine 1 rode uiin ringen gesneden 2 flinke wortelen (geen grote winterpenen)in plakjes gesneden 2 teentjes knoflookfijngehakt 2 theelepels djinten 2 theelepels korianderpoeder 1 theelepel versgeraspte gember 2 eetlepels ... bekijk recept »