709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer2 rode uien 2 teentjes knoflook 1 kleine winterwortel 3 eetlepels olijfolie 2 blikjes gekookte linzen (a 400 g) 2 potten peperonata (a 190 g) 100 g gemalen pittige kaas (bijv. grana padano) 1 ciabatta (brood)1. Ui en... bekijk recept »
75 g dupuislinzen 1 flespompoen (ca. 1.1 kg) 2 el olijfolie 1 teen knoflook 4 takjes salie (alleen de blaadjes) 2 tl gemalen kaneel 3 eieren 150 g witte kaas 45 (plak) 275 g vers bladerdeeg (rol, koelvers) 40 g p... bekijk recept »
200 g linzen (gedroogd) 3 laurierblaadjes zout 2 eetlepels olie 1 zak ratatouille-mix (roerbakmix 400 g) 1½ eetlepel hot curry 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) ½ theelepel kaneelpoeder 2 eetlepels citroens... bekijk recept »
160 g bulgur 1 koffielepel gemalen komijn 1 snuifje kaneelpoeder 5 takjes bladpeterselie 1 gele ui 1 rode ui 240 g blonde linzen bio 1 l water 2 groentebouillonblokjes 6 eetlepels olijfolie1. Spoel de linzen. Pel en hak de gele ui fijn. Verwarm 4 eet... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries) 5 vastkokende aardappelen 500 g gedroogde linzen (pak, steunvulling) 125 g gerookt ontbijtspek 15 g bieslook 3 eieren 125 ml slagroom 100 g geraspte kaas (oud 48)1. Verwarm... bekijk recept »
200 g spinazie ((deelblokjes, diepvries) 1 blik linzen (400 g) 2 eieren (M) 125 g havermout (pak a 500 g) 4 eetlepels groene pesto 1 eetlepel olijfolie 600 g tomaten 4 eetlepels dressing aglio (fles a 300 ml)1. Spina... bekijk recept »
300 g linzen 1½ liter kraanwater 1 pompoen 250 g winterpeen 1 ui 1 rode peper 20 g peterselie (bakje à 20 g) 2 tenen knoflook 2 laurierblaadjes 1 tl tijm 200 ml sherry 125 ml crème fraîche1. Kook de linzen met het wate... bekijk recept »
1 bloemkool (in roosjes) 1 tl kerriepoeder 2½ blik linzen ((a 400 g), afgespoeld) 1 rode ui (fijngesnipperd) 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 4 el yoghurtdressing bieslook (fles 270 ml) 1 scha... bekijk recept »
200 g bloem 1 mespunt zout 50 g witte basterdsuiker 8 g vanillesuiker (zakje) 75 g boter (koud) 1 citroen 4 eieren 500 g gedroogde linzen (pak) 400 g witte chocolade 500 g crème fraîche (beker) 2 el poedersuike... bekijk recept »
300 g linzen 1 grote ui 3 preien 500 g vastkokende aardappels 1 takje rozemarijn 4 runderbraadworsten (magere) 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie 2 kruidenbouillontabletten (zee)zout (versgemalen) peper1. Linzen in zeef... bekijk recept »