797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer250 g knolselderij 250 g wortel 1 courgette 1 rode paprika 1 snufje zout 1 snufje peper 5 el olijfolie 4 tenen knoflook 8 Goudeerlijk waldkornbollen 4 el groene pesto1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. 2. Verdeel alle groenten over een b... bekijk recept »
1 knolselderij 4 el olijfolie 2 uien in ringen 750 g aardappelen geschild en in dunne plakjes 200 g katenspek in plakjes 8 eieren 5 g zout 1 potje piccalillyVerwarm de oven voor tot 180°C. Schil en was de knolselderij. Snijd er grote stukken van en r... bekijk recept »
1 pak vegetarische balletjes (diepvries, 300 g) 1 knolselderij 1 rode paprika 1 zak aardappels (voor stamppot (1 kilo)) 2 eetlepels zonnebloemolie 100 ml halfvolle melk 3 eetlepels bewust light olijfolie (kuipje a 500 g)1. ... bekijk recept »
1 knolselderij 4 eendenborstfilets (Jumbo Thuis uit eten) 1 snufje zout 1 snufje peper 125 g crème fraîche 3 takjes tijm (bakje 20 g) 1 sjalot 2 el bramenjam 150 ml soepele rode wijn (bijv. merlot) 125 g bramen 1 snufje nootmus... bekijk recept »
350 ml volle rode wijn 1 pot wildfond (380 ml) 2 eetlepels olijfolie 50 g boter 250 g sjalotten (gepeld en gehalveerd) 3 cm verse gemberwortel 2 eetlepels appelstroop 2 x 2 hertenbiefstukjes (op kamertemperatuur) 2 eetl... bekijk recept »
750 g rib-runderlappen 2 el grove mosterd 50 g boter 2 tenen knoflook 2 winterpeen 1 knolselderij 1 vleesbouillontablet 1 fles bier (op kamertemperatuur) 200 ml kraanwater 4 vastkokende aardappelen 2 preien 3 takjes selderi... bekijk recept »
250 ml witte wijnazijn 50 g suiker 2 uien 500 g pompoen 2 el mosterd ½ tl gemberpoeder (djahé) 50 g blanke rozijnen 1 winterpeen 0.1 knolselderij 1 prei 3 tenen knoflook 5 el olie 1 kip 30 g verse peterselie 1 laurier... bekijk recept »
1 pak spliterwten ((500 g), gewassen) 1 knolselderij (geschild en in blokjes) 1 winterpeen ((250 g), geschild en in plakjes) 2 schouderkarbonades (schaal 360 g) 200 g zuurkoolspek (stukje) 2 liter rundvleesbouillon&... bekijk recept »
75 g boter 4 sukadelappen (ca. 600 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 500 g knolselderij 150 g winterwortel 2 rode uien 4 kruidnagels 3 laurierblaadjes 10 g bloem 30 ml winterbier 250 ml water 1 bouillonketeltje vlees 3 el bosvruchtenjam 2... bekijk recept »
1 zakje hazelnoten (75 g) 1 kleine winterpeen 150 g knolselderij (schoongemaakt) 1 eetlepel rode-wijnazijn 3 eetlepels (walnoten)olie 1 zak ijsbergsla met frisée (200 g) 1 zak veldsla (75 g) ½ zakje verse bieslo... bekijk recept »