797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer300 g knolselderij 250 g winterpeen 1 ui 3 stengels bleekselderij 2 el olijfolie 20 g Italiaanse kruiden (bakje 20 g) 50 g Parmezaanse kaas 250 g verse lasagnebladen (koelvers, pak 250 g) 690 g pastasaus tradizionale 1 bol... bekijk recept »
1 kleine knolselderij 500 g winterwortels 6 sjalotten (gepeld) 4 el olijfolie 1½ tl zeezout (grof)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 1/2 cm dik en schil ze. Snijd de plakken in blokjes... bekijk recept »
1 l groentebouillon 1 zoete ui 1 teentje knoflook 1 takje rozemarijn 1 knolselderij olijfolie om in te bakken 400 g risottorijst boter 1 rode ui 100 g oude kaas Breng de groentebouillon aan de kook. Pel en... bekijk recept »
2 uien (gesnipperd) 4 eetlepels zonnebloemolie ½ knolselderij (in blokjes) 200 ml kookroom (light) 750 ml kippenbouillon (van tablet) 200 g paddestoelenmelange (in reepjes) ½ zakje verse selderij ((... bekijk recept »
400 g zalmfilets (wilde (diepvries, zak a 750 g)) 1 zak kruimige aardappels (1 kg) 1 knolselderij 6 eetlepels olijfolie knoflook & peper (molen a 35 g) 1 pak tuinbonen (fijn (diepvries, a 300 g)) ½ eetlepel gemale... bekijk recept »
4 el Thai red curry by Jonnie Boer (specerijenmelange, blikje) 600 ml zonnebloemolie 1 flespompoen ½ rode peper 200 g suiker 200 ml kraanwater 200 ml azijn 10 zwarte peperkorrels 1 passievrucht 2 eieren 40 ml yoghurt 3... bekijk recept »
500 g pommes gourmardine 500 g knolselderij 1 teen knoflook 4 takjes tijm 250 ml slagroom 150 g geraspte jong belegen kaas1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf er met een kaasschaaf dunne plakjes ... bekijk recept »
4 ribeye steaks (2 schalen a 2 stuks) 1 ei 2 eetlepels wittewijnazijn 1 eetlepel dragon (potje 7 g) 125 g boter 3 eetlepels olijfolie1. Haal de ribeye uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper en zout... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 100 g magere spekreepjes 1 ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (uitgeperst) 1 knolselderij (in blokjes) 2 vleesbouillontabletten 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 125 ml zure room ½ zakje... bekijk recept »
75 g suiker 125 ml azijn ½ bloemkool (in roosjes) ½ kilo kruimige aardappelen ½ knolselderij (geschild) 3 sjalotten 1 bakje paddestoelenmelange (200 g) 6 el zonnebloemolie 1 el dragon (potje 7 g) 1... bekijk recept »