797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer300 g winterpeen 2 uien 4 stengels bleekselderij 1 prei 40 g selderij (zakje) 500 ml kraanwater 3 laurierblaadjes ¼ knolselderij 500 g romatomaten 3 groentebouillontabletten 2 el olijfolie 140 g tomatenpuree (blik... bekijk recept »
2 schaaltjes bietjes ((500 g), geschild) ½ knolselderij (geschild) 2 appels (mildzoet (bijv. jonagold), geschild) 4 el olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 1 liter groentebouillon (van tablet) 1 zakje peterseli... bekijk recept »
½ zak winterpeen (a 1 kg) 1 kleine knolselderij (geschild) 2 uien (in parten) 1 rode ui (in parten) 12 tenen knoflook (ongepeld) 6 el olijfolie 1 el zeezout (grof) 1 el karwijzaad1. Verwarm de oven voo... bekijk recept »
1 knolselderij 1 komkommer 1 rode paprika 3 eetlepels zonnebloemolie 2 schaaltjes kalkoenreepjes (à ca. 250 g) 1 pak Chinese eiermie 4 eetlepels rode Thaise currypasta (pot à 225 g) 1 blik kokosmelk (400 ml)1. Knolselderi... bekijk recept »
800 g schenkel 3 l koud water 350 g winterpeen 300 g prei 0,5 knolselderij 3 uien 0,5 el zwarte peperkorrels 30 g selderij (bakje 30 g) 250 g verse soepballetjes 100 g krulvermicelli fijn (pak 250 g) 1 schuimspaan 1 schone keuken- of passe... bekijk recept »
350 g geschoonde spruitjes 250 g champignons (bakje 250 g) 1 winterpeen 400 g knolselderij 400 g bloemkool 400 g kaasfondue ((Emmi)) 180 g gorgonzola piccante 48 10 g platte peterselie (bakje 20 g) ½ teen knoflook ... bekijk recept »
1 knolselderij 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g) 50 g geraspte Grana Padano (kaas) 1 beschuit (verkruimeld) 1 teentje knoflook (geperst) versgemalen zwarte peper 1 ei 600 g varkenshaas 3 eetlepels olijfoli... bekijk recept »
1 knolselderij 4 grote uien 1 teen knoflook 1 tomaat 250 g gewelde abrikozen 3 eetlepels olijfolie 2 x ca. 200 gr roodbaarsfilet (of 1 schaal a ca. 400 g) 3 eetlepels shoarmakruidenmix (27 g) 1 zakje saffraan (0.05 g) ... bekijk recept »
100 g knolselderij 1 snufje zout 2 el pijnboompitten 1 sinaasappel 100 g romaine sla 100 g runderrookvlees 2 bosuitjes 3 zoetzure augurken 1 kleine gele paprika 3 el saladedressing caesar 4 tortilla wraps 200 g zuivelspread naturel1. Schil... bekijk recept »
2 groentebouillontabletten 1 knolselderij (ca. 400 g) 1 aardappel 1 ui 1 potje finesse voor verrijken (250 ml) 150 g blauwaderkaas (bijv. gorgonzola) ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 1 bruin stokbrood1. In soep... bekijk recept »