797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer1 knolselderij 500 g kruimige aardappels 100 g Serranoham 1 theelepel olie 50 ml kippenbouillon (van tablet) ½ kuipje verse zuivelspread light (a 150 g) 1 eetlepel dijonnaise ½ zakje verse peterselie ((a 30 g), ... bekijk recept »
250 g ui 300 g winterpeen 300 g knolselderij 1 kg vastkokende aardappelen 500 ml water 1 bouillon keteltje groenten (28 g) 2 el vloeibare margarine 1 takje tijm 1 ingevette ronde ovenschaal 1 aluminiumfolie1. Verwarm de oven voor tot 180 &de... bekijk recept »
500 g vastkokende aardappelen 1 knolselderij 2 tenen knoflook 125 ml slagroom 100 g gruyère 4 hertenbiefstukken (dit product is alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels) 380 ml gevogeltefond 3 takjes tijm 150 ml taw... bekijk recept »
½ knolselderij (geschild) 1 liter groentebouillon (van tablet) 2 friszure appels (bijv. Granny Smith) 1 citroen (uitgeperst) 3 el zure room (bekertje 125 ml) 2 el mayonaise 2 schalen gerookte kipfilet ((... bekijk recept »
25 ml vloeibare margarine 1 knolselderij in blokjes 1 ui gesnipperd 1,5 l groentebouillon (van blokje) 100 ml halfvolle melk 1 slagersrookworst 2 tl gedroogde rozemarijn zout en peper 8 sneetjes Brabants roggebrood staafmixerIn pan vloeibare marga... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 1 kleine knolselderij 4 sjalotjes boter 400 g kabeljauwfilet 100 ml witte wijn 2 kropjes little gem 200 g diepvriesdoperwten Bereiding:Verwarm de oven voor op 180 ºC.Breng een pan met wat... bekijk recept »
5 el olijfolie 100 g knolselderij 100 g prei 400 g rode ui 100 g wortel 4 tenen knoflook 300 g procureur of schouderkarbonade 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 1,5 l runderbouillon 1 tomaat 1 pot witte bonen 4 chipolataworstjes 1 snufje z... bekijk recept »
1 grote knolselderij (700 g) 250 g kruimige aardappels (geschild) 2 eetlepels olijfolie 1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 liter rundvleesbouillon (van tabletten) 2 eetlepels verse peterselie ... bekijk recept »
35 g bloem 50 g boter (gesmolten en warm) 500 ml volle melk 2 el grove mosterd 1 knolselderij (geschild en in vieren gesneden) 750 g vastkokende aardappels (geschild)1. Voeg al roerend de bloem bij de boter en laat 1-2 minute... bekijk recept »
400 g kruimige aardappelen 800 g knolselderij 4 el milde olijfolie 1 tl kerriepoeder ( extra om te bestrooien) 700 g bloemkool 220 g scharrelvarkensfiletlapjes 100 ml halfvolle melk 10 g platte peterselie1. Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »