797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer1 hele kipzout en versgemalen peper4 eetl. olijfolie1 citroen2 winterwortels, geschrapt, in dikke plakken2 (rode) uien, gepeld en in parten250 g knolselderij, geschild en in grote blokjes of repen3 teentjes knoflook, gehakt4 aardappelen, geschild en ... bekijk recept »
4 eetl. olijfolie2 rode uien, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd1 winterwortel, geschild en grof geraspt2 kruimige aardappels, geschild en grof geraspt200 g knolselderij, geschild en grof geraspt300 g rauwe bieten, geschild en grof geraspt1 ee... bekijk recept »
200 – 250 g mie 600 g broccoli 2 uien 3 teentjes knoflook 400 g biefstuk 2 tl kaneel 2 el olijfolie 3 el sojasaus 1 bosje verse koriander Himalayazout1. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. 2. Snijd de bro... bekijk recept »
1/2 middel grote spitskool gesnipperd 1 middel grote winterpeen in fijne reepjes 1/4 kleine knolselderij in reepjes 1/2 zoet zure appel in reepjes 3 bos uitjes in ringetjes 1 bosje platte peterselie VOOR DE DRESSING 2 el mayonaise 2 el dikke volle... bekijk recept »
200 g julienne groenten 1 knoflookteentje, geperst 0.25 dl extra vergine olijfolie 100 g rozijntjes 0.5 el geraspte citroenschil 4 dl wildfond 100 g griesmeel 2 lapjes bladerdeeg (6 bij 6 cm) 1 ei 1 eetlepel maanzaad 400 g reefilet 50 g Solo 2... bekijk recept »
4 st hertenbiefstukjes van ong 200 gr elk 1 dl porto en 4 dl rode wijn 4 dl wildfond 2 eetl rode wijnazijn 2 st kruidnagels en idem laurierblaadjes 4 geneverbessen en 2 takjes tijm 100 gr ijkoude boter1. Bak de biefstukjes zonder peper en zout in ... bekijk recept »
600 g knolselderij 500 g aardappelen 2 uien 2 teentjes knoflook 3 eetlepels vloeibare margarine 0.5 eetlepel kerriepoeder 1 inaasappel 1 zakje Knorr Sensations Moments Gourmets Wildsaus 500 g haasfilet, in plakjes van 2 cm dikte 1 Knorr Bouillo... bekijk recept »
4 konijnen achterbouten 2 dikke venkelknollen 1 grote4 knoldelderij 25 gr roomboter 2 dikke uien in halve ringen 1 flesje herfst bockbier 30 cl 1 pot wildfond 350 ml 3 plak ontbijtkoek in blokjes 2 takjes rozemarijn 1 beker crème fraîche 2 el blad... bekijk recept »
2 liter water 1 kalfsbot 250 gram champignons 3 stukjes foelie 2 preien 4 laurierblad 1 schijf knolselder 1 groot blikje tomatenpuree 125 gram boter 8 druppels tabasco 750 gram kalfspoulet 500 gram kalfsgehakt 4 tabletten groentenbouillon 1 ui 1 wort... bekijk recept »
2 eetlepels gehakte peterselie zout en peper 250 g wortelen 2.5 dl gevogeltebouillon 150 g Solo 300 g bladspinazie met room 0.5 knolselder 400 g tongscharfilets 20 g mosterd 4 eetlepels pijnboompitten 2 eetlepels broodkruim1. Schil en snijd de ... bekijk recept »