Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Bruine Bonensoep

500 gram bruine bonen3 liter water15 gram zout2 laurierbladeren2 kruidnagels1 Spaanse peper250 gram aardappelen1 grote ui40 gram boter1 selderijknolpeperzoutpeperWorcesterschire saus. Breng de bonen in het weekwater aan de kook met het zout en de kru... bekijk recept »

Erwtensoep XL

8 ONS SPLITERWTEN 4 L. WATER 1 KG. HAMSCHIJVEN 1,5 - 2 ONS ZUURKOOLSPEK 1 SELDERIJKNOL 1 GROTE UI 4 PREIEN 1 ROOKWORST 350 gr. 3 VLEESBOUILLONTABLETTEN 4 MAGGIEBLOKJES BOSJE SELDERIJ BOSJE PETERSELIE 1/2 THEELEPEL ROZEMARIJN 1 THEELEPEL THIJM 1 THEEL... bekijk recept »

Witte Wijn Gelei ( Voor Visverwerking )

100 gram eiwit1 kleine ui50 gram prei3 takjes peterselie50 gram knolselderij1 ? tl zout10 witte peperkorrels2 blaadjes laurier1 dl witte wijn1 liter heldere visbouillon,Voor de visbouillon 1 zakje soepgroenten1 venkel1 ui? bos peterseliehalve bos sel... bekijk recept »

Gegratineerde schol met dillemayonaise

4 ontvelde scholfilets (ca. 500 gram) 8 eetlepels mayonaise 1 teentje knoflook 2 eetlepels versgehakte dille 2 eetlepels citroensap 2 augurken 40 gram boter 2 sneetjes oud witbrood 75 gram belegen geraspte kaas zout en peperMeng voor de dillemayonais... bekijk recept »

Bisque De Homard A Ma Facon

- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr - 2 uien of 10 sjalotten - 1 prei - 2 bollen knoflook - 1 winterwortel - 1/2 knolselderij - 4 laurierblaadjes - 1 takje tijm - 1 takje rozemarijn - 2 el venkelzaad - 1 el kerriepoeder - 2 el toma... bekijk recept »

Lamsrack Met Spinazie-pijnboompittenkorst

1/2 pak bladspinazie (diepvriesa 450 g)ontdooid 3 sneetjes oud witbroodontkorst 65 g pijnboompittengeroosterde 1 zakje verse peterselie (30 g) 100 g Ardennerhamgrofgesneden 50 g roomboterop kamertemperatuur 2 eierenlosgeklopt 1 eetlepel geraspte cit... bekijk recept »

Lamsvleessoep Met Vermicelli

1 ui 400 gr lamsboutplakken 3 eetlepels olie 1 theelepel gemberpoeder 1/2-1 theelepel zwarte peper 2 vleesbouillontabletten 1 blikje gepelde tomaten vers selderijgroen vers koriandergroen 100 gr bruine linzen 1/2 of 1 kleine knolselderi250 g... bekijk recept »

Mosselsoep

1? kilogram mosselen1 prei1 ui? selderijknol75 gram gerookt buikspek5 deciliter witte wijn1 blikje tomatenpuree40 gram boter40 gram bloem1 deciliter room2 eidooiers. Maak de mosselen goed schoon. Doe ze met aanhangend water in een grote pan. Geef er ... bekijk recept »

Soep Met Lamsvlees En Linzen

300 gr lamsvlees 2 el olijfolie 2 middelgrote uien 150 gr knolselderie 700 gr tomaten 1 bosje peterselie 1 bosje koriander 1/4 tl gemalen kaneel 1/4 tl gemberpoeder 1/4 tl geelwortel 150 gr oranje linzen 40 gr rijst citroensap zout en versgemalen pep... bekijk recept »

Peterselie-wortelsoep

300 gr peterseliewortels (groentenboer of natuurvoedingszaak) 1 liter groentebouillon 40 gr boter zout peper geraspte nootmuskaatEn:? bosje radijs 1 eetl bieslook blaadjes kervel. 1. Maak de peterseliewortels sc hoon, schil ze met een dunschiller en ... bekijk recept »

Pagina 79 van 80