Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Erwtensoep van wereldkampioen Menthe Groefsma

625 gr hamschijven 1 kleine verse worst 1 speklap zonder zwoerd 1 kleine prei (in ringen) 1 grote ui (fijngesnipperd) halve winterpeen (in blokjes) handje bladselderij (fijngesneden) specerijen voor bouillon (laurierblad, peperkorrels, zeezout, een k... bekijk recept »

Kaukasische kip

4 kippenboutenpeperzoutpaprikapoeder4 cl extra vierge olijfolie1 ui (in grove stukken)1 wortel (in grove stukken)0.25 knolselder (in grove stukken)0.5 komkommer (in grove stukken)0.5 venkelknol (in grove stukken)0.5 courgette (in grove stukken)125 g ... bekijk recept »

Hamburger met aardappelrosti

4 hamburgers4 aardappelen (Bintje, grof geraspt)10 bosjes radijzen (in plakjes/staafjes)2 wortelen (in plakjes/staafjes)80 g bakboter2 cl witte wijnazijn1 cl extra vierge olijfolie1 cl notenolie1 cl arachideolie1 el peterselie (fijngehakt)nootmuskaat... bekijk recept »

Gebakken rijst met knolgroenten en kippenvleugeltjes

300 gram rijst2 winterwortels geschild1 knolselderij geschild800 gram kippenvleugels1 eetlepel kipkruidenolie2 uien fijngesnipperd2 teentjes knoflook2 eetlepel gembersiroop1. Kook de rijst een minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakkin... bekijk recept »

Drumsticks met sjalotjes en venkel

8 drumsticks6 teentje knoflook gepeld en gehalveerd200 gram sjalotjes gepeld, in vieren7 eetlepel olijfolie2 eetlepel citroensap2 venkelknollen (ca. 500 g), in partjes, venkelgroen apart600 gram vastkokende aardappels met schil, in parten200 millilit... bekijk recept »

Runderbouillon met wintergroenten

350 gram runderpoelet1 kleine runderschenkel of mergpijp4 takjes bladselderij6 takjes peterselie2 laurierblaadjes2 blaadjes foelie2 takjes tijm2 uien in stukken1 prei in stukkenvoor de vulling:1 winterwortel in stukken1 stengeltje bleekselderij of st... bekijk recept »

Quiche met boerenkaas en spek

5 sneetjes bruin- of maisbrood75 gram (gemengde) noten (hazelnoten, walnoten, cashewnoten)1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogd5 eieren50 gram boter gesmolten300 gram broccoli in roosjes250 gram wortel of knolselderij in juliennereepj... bekijk recept »

Portugees stoofpotje uit Alentejo

500 milliliter Portugese droge witte wijn (bijv. Vinho Verde)1 eetlepel paprikapoeder1 theelepel gemalen komijn (djinten)2 laurierblaadjes6 teentjes knoflook, gepeld1 kilogram varkensfricandeau, in blokjes3 eetlepel olijfolie2 uien, in smalle ringen1... bekijk recept »

Selderijstamppot met katenvinken

500 gram runder- of half-om-halfgehakt1 eetlepel gehaktkruiden100 gram katenspek1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken1 struik bleekselderij, in boogjes100 gram boter of vloeibaar bakproduct2 appels, geschild, in stukjes1 theelepel kerr... bekijk recept »

Kipsat met bleekselderijsalade en gepofte aardappel

2 eetlepels citroensap2 eetlepels ketjap manis1 theelepel gemberpoeder (djahé) of stukje geraspte gember wortelsnufje cayennepeper of chilipoeder3 eetlepels arachide- of wokolie500 gram kipfilet, in lange brede repen4 aardappels, schoongeboend... bekijk recept »

Pagina 78 van 80