Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Oosterse aardappelpureeschotel

1 kg kruimig kokende aardappels zout 400 g prei 2 teentjes knoflook 2 eetl. zonnebloemolie of wokolie 2 eetl. loempiasaus of chilisaus 1/2 theel. kerriepoeder 200 g bacon of ontbijtspek (in plakjes gesneden) 1/2 potje gefrituurde uitjes Voorbereid... bekijk recept »

Bloemkool met een kaas-notenkorstje

1 1/4 kg aardappelen 1 bloemkool 65 gm gepelde hazelnoten 15 gm boter 1 1/2 melk 250 gm maasdammer kaas in kleine blokjes 50 gm maasdammer (geraspt) 3 eetlepels geknipte peterselie- of korianderb; laadjes 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat De aardappelen i... bekijk recept »

Stamppot wortel en venkel

1 kilo aardappels (kruimig kokend) 500 g venkelknollen 1 kilo winterwortelen zout circa 125 ml warme melk 20 g boter 2 eetl. fijngehakte bladselderij of peterse; lie versgemalen peper Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwij... bekijk recept »

Hamburger met aardappelrösti

10 radijsjes 2 wortelen 1 peper 1 zout 2 eetlepels wijnazijn 1 eetlepel notenolie 1 eetlepel sla-olie 1 eetlepel gehakte peterselie 600 gm aardappelen (bintje) 80 gm boter 1 eetlepel olie 4 hamburgers van 150 g (rundergehakt; ) Bereiding: Was de radi... bekijk recept »

Ganzelever-voorafje

1 boter 25 gm ganzelever (foie gras) 1 ei 1 zout 1 peper ----VOOR DE SAUS---- 1 1/2 theelepel(s) bloem 1 boter 1/2 deciliter room 1 zout 1 eventueel witte peper ----VOOR DE GARNERING---- 1 zwarte olijf zonder pit 1 augurkje 1 geraspte wortel uit ee... bekijk recept »

Griekse aardappel-tuinbonensoep

1 (rode) ui 2 teentjes knoflook 500 g geschilde kruimig kokende aardappel; en 2 eetl. olijfolie 450 g diepvries tuinbonen 8 dl groentebouillon (van tablet) 1 dl volle of griekse yoghurt 1 eetl. gehakte munt (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogde ... bekijk recept »

Stamppot wortel en venkel

1 kilo aardappels (kruimig kokend) 500 g venkelknollen 1 kilo winterwortelen zout circa 125 ml warme melk 20 g boter 2 eetl. fijngehakte bladselderij of peterse; lie versgemalen peper Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwij... bekijk recept »

Heldere fazantensoep met sherry

Voor de fazantenfond 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas Olie 2 grofgesneden uien 2 grofgesneden wortelen 1 eetlepel tomatenpuree 1 bosje selderij 1 prei 2 mergpijpen 1 takje tijm 1 blaadje laurier Zout 10 geplette peperkorrels 6 l... bekijk recept »

Groentekroketten

1/2 selderijknol 1 winterwortel of een handje kleine worteltjes 1/8 liter groentenat of vegetarische bouillon 100 gram sperziebonen 1 klein blik champignons Zout 2 grote uien 50 gram boter 75 gram bloem 2 eidooiers Zout Peper 1/2 bos peterselie Fritu... bekijk recept »

snert - erwtensoep

1 hamschijf van 500 g 150 g zuurkoolspek 1 grove rookworst 400 g spliterwten 1 selderijknol 500 g prei 1 winterwortel 1 bosje selderij 2 aardappelen zout, peper 1-2 bouillontabletten roggebroodWas de erwten en zet ze op met 3 1/2 dl koud water en de ... bekijk recept »

Pagina 77 van 80