797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer1 knolselderij (800 g) 500 g kruimige aardappelen 1 el olijfolie 4 rundervinken 1 ui (grofgesneden) 300 ml appelsap 1 zakje jus naturel (29 g) 1/2 bakje zuivelspread (ight bieslook (a 200 g))1. Snijd de knolselderij ... bekijk recept »
½ knolselderij (geschild en in blokjes van 3 cm) 2 uien (in parten) 2 tenen knoflook 2 tl gedroogde tijm 3 el olijfolie 500 ml kippenbouillon (van tablet) 1 bakken slagroom (250 ml) 6 pakje ontbijtspek1. Verwarm... bekijk recept »
600 g aardappel 1 ui 1 winterpeen 0.5 knolselderij 4 eieren 1 el mosterd 2 el mayonaise 2 el yoghurt 1 bosje bladpeterselie 3 augurken 1 appel 1 krop ijsbergsla 3 el kappertjes 4&... bekijk recept »
1 knolselderij 1 el olijfolie 2 zoete appels (bijv. jazz) 2 el yoghurt 1 el mayonaise 1 tl mosterd 60 g walnoten1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm breed. Verdeel de knolselderij over e... bekijk recept »
1 knolselderij 250 g winterpeen 2 rode uien 1 liter kraanwater 1 kippenbouillontablet 2 el olijfolie 300 g risottorijst 100 ml droge witte wijn 250 g magere rookworsten 300 g tuinerwten1. Schil en snijd de knolselderij in blokjes va... bekijk recept »
1½ liter kraanwater 1 el zout 300 g spliterwten 2 schouderkarbonades 1 laurierblaadje 1 knolselderij 2 dunne preien 25 g verse selderij 1 Veluwse fijne rookworst1. Breng in een soeppan het water met het zout, de erwten, karbonade... bekijk recept »
olijfolie 750 g knolselderij, geschild en in blokjes 1,1 liter groentebouillon 1,1 liter groentebouillon 1 takje tijm, plus extra blaadjes 2 handappels, geschild, klokhuis verwijderd, in blokjes 100 ml kookroom 8 dunne sneetjes volkorenstokbr... bekijk recept »
800 g aardappelen (vastkokend, schoongeboend) 1 knolselderij 4 el olijfolie 1 el gedroogde tijm1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. 2. Schil de... bekijk recept »
800 g aardappelen iets kruimig 2 kippenbouillontabletten 2 zakken soepgroenten (a 250 g) 1 schaal kipfilets ((320 g), in 8 stukken) 1 knolselderij (geschild) 1 perssinaasappel 1 el grove mosterd 3 el olijfolie1. Schil de ... bekijk recept »
1 l groentebouillon 1 winterpeen geschild en in dunne plakjes 1 ui gesnipperd 500 g spekblokjes 500 g spliterwten 250 g knolselderij in kleine blokjes 20 g selderij gehakt 1 gelderse rookworst in plakkenBreng de bouillon in een ruime pan aan de kook.... bekijk recept »