797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer1,5 kg lamsbout 500 g knolselderij 1 pakje rozemarijn 4 teentjes knoflook 500 g pompoen 0,5 l light room 2 eetlepels boter 50 g geraspte kaas nootmuskaat peper zout1. Kruid de lamsbout met peper en zout. Maak met een mes een gaatje in de bout dat je... bekijk recept »
1 knolselderij 8 el olijfolie 40 g platte peterselie 8 sjalotten 2 courgette (kleine) 2 kipfilet 4 tl kerrie 8 sneetjes glutevrije meerzadenbroden 6 el mayonaise 2 tl sambal oelek1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knol... bekijk recept »
½ knolselderij 500 g kruimige aardappelen 100 ml melk 50 g boter ½ tl gemalen nootmuskaat 2 eendenborstfilets 2 el honing ½ tl gemalen kaneel 2 perssinaasappels (schoongeboend)1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Sch... bekijk recept »
1 knolselderij (ca. 600 g) 3 eetlepels olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (fijngesneden) 1 l kippenbouillon (zie basisrecept elders op deze site) 1 pakje bakbacon ((100 g), in brede repen) ½... bekijk recept »
½ pompoen ½ knolselderij 150 g sjalotten 3 takjes rozemarijn 3 el olijfolie 100 g spinazie 30 g Parmezaanse kaas 1 el balsamic pearls1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen.... bekijk recept »
800 g kruimige aardappelen 1 laurierblaadje 400 g knolselderij 200 g Zeeuws spek 2 el zonnebloemolie 2 tl karwijzaad 500 g kruidenzuurkool 200 ml halfvolle melk1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met water, zout en... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 knolselderij (in blokjes en groen bewaard) 1 1/2 liter kippenbouillon (van tablet) 2 kipfilets (ca. 350 g) 150 ml slagroom 8 sneetjes (casino)brood (bruin) 100 g smeerkaas no... bekijk recept »
1 zakje gewelde pruimen (250 g) 1 dl armagnac (slijter) 2 eendenborstfilets (a 250 g) (versgemalen) zwarte peper ½ eetlepel olijfolie 250 g magere spekreepjes 1 pot gevogeltefond (380 ml) 2 takjes tijm 1 eetle... bekijk recept »
4 el olijfolie 2 uien, in ringen 1 stengel bleekselderij, in stukken 1 knolselderij, in stukken 4 Cox appels, klokhuis verwijderd, in vieren paar takjes tijm, blaadjes 2 liter groente- of kippenbouillon 200 ml crème fraîche wat salieblaadj... bekijk recept »
2 uien (gesnipperd) 2 el olie 1 schaal rundergehakt (300 g) 1 laurierblaadje (zakje 4 g) 1/2 zakje juspoeder (naturel (a 29 g)) 1 zakje gekookte rodekool (met appel (500 g)) 2 zakken knolselderij (aardappelpu... bekijk recept »