797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer3 runderschenkels 3½ liter kraanwater 2 uien 1 prei 4 stengels bleekselderij 400 g knolselderij 1 el tomatenpuree 3 tenen knoflook 40 g bladselderij 8 cm verse gember 1 el peperkorrels 1½ tl zout 4 kruidnagels 2 la... bekijk recept »
100 g zout 1 mespuntje peper 2 takjes tijm 0,5 takje rozemarijn 1 takje salie 1 teen knoflook 5 dl olie 1 kleine knolselderij 1 pot met deksel 1 keukenmachine 1 diepe braadpan of wok met dikke bodem of frituurpan 1 scherpe kaasschaaf of ma... bekijk recept »
330 ml Westmalle dubbel 4 el olie 500 g runderriblappen 3 el bloem 125 g gerookte spekreepjes (duopak 250 g) 2 uien 1 kleine knolselderij 1 tl gemalen kruidnagel 500 g aardappelpuree (koelvers) 1 snufje zout 1 snufje peper1. Verhit in een r... bekijk recept »
1 kleine knolselderij (geschild) 25 g boter 1 citroen (geperst) 1 eetlepel appelstroop 1/2 eetlepel tijmblaadjes (bakje a 15 g) 2 x 2 stukken zeewolffilet (a 125 g) 8 plakjes parmaham 2 eetlepels olijfolie 1 vanill... bekijk recept »
300 g knolselderij (geschild) 300 g pompoen (geschild) 2 dunne preien 100 g katenspek 200 ml geslagen room 200 ml volle melk 100 g Grana Padanosnippers1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep met een lepel de pitten uit de pompo... bekijk recept »
2 uien (gesnipperd) 4 eetlepels zonnebloemolie ½ knolselderij (in blokjes) 200 ml kookroom (light) 750 ml kippenbouillon (van tablet) 200 g paddestoelenmelange (in reepjes) 25 g verse selderij (fijngekni... bekijk recept »
300 g kipfilet 1 citroen (schoongeboend) 3 el olijfolie 2 tl komijnzaad 1 el honing ½ knolselderij 1 bak gekookte bieten ((500 g), geschild) 1 bakje koriander ((15 g), grof gesneden)1. Snijd de kip in stukjes en doe ... bekijk recept »
½ knolselderij 2 aardappelen (vastkokend) 4 el olijfolie 1 el gedroogde tijm 1 el zeezout (grof)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in lange, dunne frites van max. 1 cm dik. Ve... bekijk recept »
350 g geschoonde spruitjes 250 g champignons (bakje 250 g) 1 winterpeen 400 g knolselderij 400 g bloemkool 400 g kaasfondue ((Emmi)) 180 g taleggio (kaas) 3 takjes verse tijm ½ teen knoflook 1 ciabatta (vers... bekijk recept »
- 4 stevige worstjes met eekhoorntjesbrood - ¼ knolselderij - 1 peen - 1 ui - 250 g puylinzen - 8 dl water - 1 takje tijm - 1 laurierblad - peterselie - lekker brood, gegrild - tomaat (doormidden gesneden en even gegrild in de oven) Wil je meer weten... bekijk recept »