Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Dressing

Knoflookbasilicumpeperzoutoliewater eventueel provencaalse kruiden Doe de basilicum in een kommetje met een heel klein scheutje water. Voeg de andere ingredienten toe. Proef of er knoflook of basilicum toegevoegd moet worden. De smaak is meer knofloo... bekijk recept »

Witte Bonen Met Groenten

1 grote pot witte bonen zonder suikeruitgelekt. 2 uien gesnipperd. 1 kleine auberginein stukjes . 1 kleine courgettein stukjes. 4 tomaten in stukjes. 1 teentje knoflook. 1 dl. gepureerde tomaten. 2 theelepels provencaalse kruiden. peper en zout. Bere... bekijk recept »

Risotto Con Gamberetti

Olijfolie 1 uifijngesneden 4 teentjes knoflookfijngesneden 350 gram arboriorijst 5 dl kokende visbouillon (van tablet) 400 gram Noorse garnalen 100 gram Gambas zout en peper peper en zout 2 eetlepels fijngehakte peterselie Tabasco Witte wijn Verhit i... bekijk recept »

Runderlappen In Tomatensaus

Knoflook 1 teentje(s) tomaten 8 st. boter runderriblappen 500 g. oregano 1 theel. tomatensauspikant 4 dl. tuinkruidendressing olijfolie peper risotto rijst / rondgraanrijst 300 g. zout Bereidingswijze 1) Boter en olie in een pan verhitten en het ... bekijk recept »

Provencaalse Champignons

2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 3 bosuitjes 400 gr. grotchampignons 2 eetlepels boter 1 dl witte wijn 125 ml slagroom 5 eetlepels gemengde kruiden(bieslookkervel en peterselie) zout en peper Voorbereiding Bosuitjes in ringetjes snijden. Sjalotjes en ... bekijk recept »

Provencaalse Courgette

500 gr. courgette4 middelgrote tomaten1-2 uien2 teentjes knoflook5-6 el olie2 tl tom.pureepeper Snijd de courgette in dunne plakken en dep ze droog. Ontvel de tomaten en hak ze fijn, Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan, voeg ui... bekijk recept »

Bouillabaisse

Rouille : 4 dikke sneetjes witbroodzonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflookgeperst - 2 rode chilipepersfijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie - 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalenpellendarmk... bekijk recept »

Provencaalse Tomaten

8 grote tomaten1 dl. olijfolie4 teentjes knoflookpeperzout8 el. fijngehakte peterselie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de breedte doormidden. Verwijder de pitjes en het vocht. Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de tomaten er met de gesn... bekijk recept »

Bouillabaisse Van Zeeduivel, Poon, Baars En Zeepaling

1 kilo vis in stukken (zeeduivelpoonpietmanzeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en ... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 1/2 kilo witte vis als zeebaars - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - geraspte schil van 1 sinaasappel - 1 teen zeer fijn gesneden knoflook - plukjes safraandraadjes - 2 eetlepels pastis - 1 kleine gesneden venkelknol - 1 grote gesnipperde ui - 22... bekijk recept »

Pagina 99 van 100