Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Thaise curry-noedelsoep

200 gr half-om-halfgehakt 2 eetlepels fijngesneden koriander 1 fijngesneden citroenblad (djeroek poeroet) 1 gesnipperde rode chilipeper 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla) 4 teentjes knoflook, waarvan 1 fijngesneden en 3 in reepjes 2 theelepels rijs... bekijk recept »

Pastasalade met verse groentjes

Voor 4 personen: 400 gr. kleine pasta 3 teentjes knoflook 500gr. verse, in stukjes gesneden ontpitte tomaatjes, of kerstomaatjes 50 gr zwarte of groene olijven 1/2 komkommer verse basilicum en verse bieslookKook de pasta samen met de knoflook in gezo... bekijk recept »

Gebakken heilbotfilet

Zelfgemaakte compote van rode ui en vijgen: een perfecte combinatie met de gebakken heilbot. Voor 4 personen: Voor de compote: olijfolie 4 rode uien 4 vijgen 2 tenen knoflook 2 laurierblaadjes tijm (handje) zout en peper 150 ml witte balsamico heilbo... bekijk recept »

Pittige Italiaanse pastasalade

Voor 4 personen:[list] 300 g farfalle (pasta) 2 teentjes knoflook 1 gele paprika 6 eetlepels Italiaanse olijfolie 3 vleestomaten 1/2 pot groene pepers mild (a 290 g) 200 g stuk belegen kaas 1 zak gemengde ijsbergsla van 200 gPasta koken volgens gebru... bekijk recept »

Knoflooktoast

(oud) stokbrood Provencaalse kruiden Knoflook Bereidingswijze Snijd een (oud) stokbrood in dunne plakjesbestrijk met verse knoflook en bestrooi met Provencaalse kruiden. Rooster ze enkele minuten onder de hete grill tot ze lichtbruin zijn. Snijd een ... bekijk recept »

Bloemkoolsoep

Voor 4 personen: 1/2 kleine bloemkool 1 aardappel 1 ui 1 teentje knoflook 1 wit van prei 1 eetlepel vetstof 1 l groentebouillon Peper (en zout) 1 dl light room 2 eetlepels fijngehakte peterselieSnijd wat bloemkoolroosjes van de bloemkool en houd ze a... bekijk recept »

Bourbon Kip

Voor 4 personen : 4 klein kipfilets 2 el olie 1 el boeter 1 grote teen knoflook, geperst 1 klein ui, fijngehakt 2 el kippenbouillon 2 el Bourbon whiskey zout en peper naar smaakSmelt boter met olie in een koekenpan. Bak knoflook en ui eventjes en haa... bekijk recept »

Provencaalse Knoflooksoep

2 eetlepels olijfolie4 teentjes knoflook15 gram salieblaadjes1 liter waterwitte peperzout40 gram botersneetjes witbrood2 eetlepels fijngehakte peterselie. Bereidingswijze De gepelde teentjes knoflook en de salie heel fijn hakken. Wanneer gedroogde sa... bekijk recept »

Provencaalse Aardappeltjes.

4 lente-uitjes/2 knoflookteentjes/250gr gekookte krielaardappelen.(VOOR OP TAFEL): boter/provencaalse kruiden/zout. Voorbereiding Maak de uitjes schoon en pel de knoflooksnipper alles fijn.snijd de aardappeltjes doormidden. Bereidingswijze AAN TAFEL:... bekijk recept »

Sperciebonen-frittata's

150 gr.fijne sperciebonen,3 tenen knoflook,3-4 eetl.liefst Spaanse,Provencaalse of Griekse extra vierge olijolie,of zo nodig wat meer,zout en peper,6 losgeklopte eieren,3 eetl.olijvenpasta(olivada of tapenade),2 eetl.verse basilicum. Hulpmiddelen H... bekijk recept »

Pagina 98 van 100