Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Clubsandwich

25 g walnoten (bakje à 100 g) 100 g bleekselderij 20 g rozijnen 2 el mayonaise 1 el citroensap 12 sneetjes volkorenbrood 1 appel (Granny Smith) 40 g zuivelspread naturel light 40 g ijsbergsla1. Hak de walnoten grof en rooster ze ... bekijk recept »

Hartige taart met Smac

5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 blikje Smac (340 g) 4 eieren (middel groot) 125 ml koksroom (pakje a 200 ml) zout en peper 1 zakje gemalen belegen kaas (a 150 g) 1 krop ijsbergsla 1 dl sladressing naturel (fles a ... bekijk recept »

Bonenschotel met saucijzen

2 kalfs- of kalkoensaucijzen 4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 zakje stoneleeks (8 stuks) 1 bakje oesterzwammen (150 g) 1 blik tomatenblokjes ((400 g), uitgelekt) 1 blik groene kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 1 zak... bekijk recept »

Tartaartje met Griekse salade

6 el olijfolie 700 g aardappelschijfjes 4 tartaartjes 100 g ijsbergsla 2 tomaten 1 ui ½ komkommer 100 g salade kaasblokjes1. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin. Leg de eerste... bekijk recept »

Mexicaanse tacosalade

300 g kipfilet (in repen) 3 el olijfolie 2 avocado's 1 blik mais fantasia kidneyboon/paprika ((400 g), uitgelekt) 1 rode ui (in dunne ringen) 1 doos tacoschelpen (12 stuks) 1/2 krop ijsbergsla (in reepjes) 1/2 p... bekijk recept »

Satébroodjes met ijsbergsla

250 g Wijko satésaus kant-en-klaar 2 el zonnebloemolie 8 kipsatéspiesen 8 witte petit pains 100 g gesneden ijsbergsla 1 rode paprika 125 g taugé 1 bosui1. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »

Broodje steak tartaar met limoenmayonaise

4 steaks tartaar versgemalen zwarte peper 25 g boter 1 limoen 4 eetlepels yoghurtmayonaise 1 Granny Smith appel 1 avocado 4 Kaiserbroodjes (of broodjes naar keuze) ½ zak ijsbergsla met tuinkruiden (a 100 g)1. Steak tart... bekijk recept »

Pestopannenkoek met mozzarella

1 krop ijsbergsla 5 eetlepels balsamicodressing 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g) ½ pak pannenkoekenmix (a 500 g) 1 potje pesto genovese (185 g) 2 eetlepels boter 2 eetlepels kappertjes1. Sla schoonmaken, in reepj... bekijk recept »

Knapperig slastamppotje met merguezworstjes

1 kg kruimige aardappelen geschild 2 el pijnboompitten 3 el olijfolie 500 g magere merguezworstjes 150 ml melk 2 gesnipperd sjalotten 0.5 krop ijsbergsla in fijne reepjes 3 el verse muntKook de aardappelen in water met zout gaar. Rooster in een droge... bekijk recept »

Gehaktwraps

2 el extra vierge olijfolie 1 ui (gesnipperd) 300 g rundergehakt 400 g tomatenblokjes (blik) 1 tl paprikapoeder 8 tortillawraps (pak) 1 krop ijsbergsla (fijngesneden) 250 ml knoflooksaus1. Verwarm de oven voor op 225... bekijk recept »

Pagina 9 van 100