Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Lauwwarme pastasalade met mosterddressing

400 g farfalle (strikjespasta) 2 kipfilets (schaal, ca. 375 g) 2 eetlepels (vloeibare) margarine 2 appels 1 bekertje zure room (125 ml) 2 eetlepels Dijon mosterd (potje a 210 g) 1 zak gemengde ijsbergsla (200 g) ... bekijk recept »

Oosterse noedelsalade met garnalen

250 g mihoen 1 limoen 1 kropje ijsbergsla 6 eetlepels ketjap 1 theelepel sesamolie 1 bakje roze garnalen (125 g) 1 doosje alfalfa (40 g)1. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en af laten koelen. Limoen raspen en ui... bekijk recept »

Lauwe scampi's met basilicummayonaise

basilicum citroensap 4 eieren 1 eidooier 500 g gepelde scampi’s ijsbergsla 1 laurierblad 2 dl olie peper en zout 1 takje tijm 1 l water 1 koffielepel zachte mosterd1. Kook 4 eieren hard en prak ze fijn. Kook 1 liter water met laurier, tijm, peper en ... bekijk recept »

Zeevruchtensalade met sesamdressing

150 g mihoen ½ krop ijsbergsla 1 rode peper 1 limoen 3 eetlepels sesamolie 2 eetlepels vissaus 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 1 teentje knoflook 1 eetlepel sesamzaadjes 2 pakjes fruits de mer (a 125 g) 2 takjes mu... bekijk recept »

Broodje tartaar met bietensalade

1 appel 1 pot rode bieten 2 el vloeibare braadboter 2 schalen rundertartaar (a 200 g) 8 plakjes bacon 1 krop ijsbergsla 50 ml sladressing blue cheese 60 g kaas (gemalen 30) 4 bruine bollen1. Was appel en verwijder met appelb... bekijk recept »

Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet

300 g kalkoenfilet in reepjes 2 tl shoarmakruiden 100 g tuinerwten (diepvries) 3 bosuitjes 4 tomaten gehalveerd 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) ontdooid 3 el yoghurtdressing 1 krop ijsbergsla in reepjesVerwarm de oven voor op 180˚C. Ver... bekijk recept »

Bergslaatje

4 eetlepels arachide-olie 150 g beaufortkaas in blok 50 g gepelde noten 150 g gerookte spekblokjes Delhaize 1 ijsbergsla 1 krulsla 200 g oesterzwammen 2 eetlepels wijnazijn op oude wijze1. Was en droog de sla. 2. Kuis de oesterzwammen. 3. Schik de b... bekijk recept »

Tortilla's met kalkoen en guacamole

2 schaaltjes kalkoenfilet (a ca. 200 g) 1 ui 1 zak paprika's (rood geel en groen) 3 eetlepels olijfolie 1 zakje burrito seasoningmix (40 g) 1 pak flour tortilla's (360 g) 1 pot guacamoledip (300 ml) 1 bekertje z... bekijk recept »

Wraps met kip, paprika en ijsbergsla

400 g kipfilet 1 ui 1 rode paprika 3 el wokolie 300 g bos peen 200 g ijsbergsla (zak) 6 tortillawraps (pak) 100 ml ketchup1. Snijd de kipfilets in reepjes. Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de rode paprika in de lengte in re... bekijk recept »

Penne met pittige saus en garnalen

300 g penne 2 uien 1 pot geroosterde paprika's (465 g) 2 eetlepels olijfolie 1 pot pastasaus tomaat (paprika en chili) 2 bakjes roze garnalen (a 125 g) 1 zak gemengde ijsbergsla (extra, 200 g) 4 eetlepels vinaigrette... bekijk recept »

Pagina 11 van 100