Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Pitabroodje bal

25 g sesamzaad 360 g Zweedse gehaktballetjes 6 el olijfolie 7½ g munt 200 g gesneden ijsbergsla 300 g zoete paparikamix rauwkost 2 el citroensap 4 grote pitabroodjes 8 el knoflooksaus ( extra om te serveren)1. Doe het sesamz... bekijk recept »

Italiaanse bol met tonijnsalade

1 blikje maïskorrels (150 g) 1 krop ijsbergsla 8 zwarte olijven met pit 6 eetlepels olijfmayonaise (pot a 350 ml) 2 eetlepels kappertjes 3 zakjes tonijnstukjes (naturel, a 85 g) 4 Italiaanse bollen 4 eetlepels sladressing... bekijk recept »

Inktvis met friséesla en limoendressing

1 citroen 1 zak ijsbergsla met frisée (200 g) 8 eetlepels vinaigrette limoen (fles a 250 ml) ½ pot knoflooksaus (a 280 ml) 300 g inktvisringen (calamares, diepvries, zak a 500 g)1. Frituurolie verhitten tot 175 °C. Ci... bekijk recept »

Kipwrap met tomatenmayonaise

6 semi-gedroogde tomaten (potje 295 ml) 3 el mayonaise 2 grote tortillawraps 50 g ijsbergsla 100 g kipfilet (vleeswaren)1. Snijd de tomaten fijn. Meng de mayonaise met de tomaten en bestrijk de tortilla's ermee. 2. Snijd de ijsbergs... bekijk recept »

Wintersalade met knolselderij

1 zakje hazelnoten (75 g) 1 kleine winterpeen 150 g knolselderij (schoongemaakt) 1 eetlepel rode-wijnazijn 3 eetlepels (walnoten)olie 1 zak ijsbergsla met frisée (200 g) 1 zak veldsla (75 g) ½ zakje verse bieslo... bekijk recept »

Tonijn-pastasalade

150 g penne (zak 500 g) 100 g sperziebonen 1 rode ui 10 g zwarte olijven zonder pit 4 bladen ijsbergsla 160 g tonijn in olie 1 el kappertjes 4 el Caesar dressing1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spe... bekijk recept »

Mexicaanse hamburger

1 rode paprika ¼ krop ijsbergsla 4 hamburgers 1 tl Mexicaanse seasoningsmix 10 g boter 4 kaiserbroodjes 150 g guacamoledip 75 g maiskorrels (blik à 300 g) 2 el jalapeñopeperreepjes 100 g tortillachips naturel1. Maak de pap... bekijk recept »

Zachte taco's met maisgehakt en paprika

1 zak paprikamix (3 stuks; rood, geel en groen) 2 uien 2 eetlepels olie 400 g rundergehakt 1 blik maïskorrels (300 g) 1 zakje taco seasoningmix (35 g) 1 pakje gorditas (8 stuks, 272 g) 1 zakje ijsbergsla (200 g)... bekijk recept »

Visspies met cocktailsaus

400 g roodbaarsfilet 1 bakje romaatjes (250 g) 3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper 1½ zak aardappelpartjes met schil (diepvries, a 450 g) 1 appel 1 zak ijsbergsla met frisée (200 g) 6 eetlepel... bekijk recept »

Crispy Chicken salad

5  eieren 3 el maïzena 400 g kipfilet olijfolie om in te bakken 4 sneetjes donkerbruin brood 1 teentje knoflook 200 g haricots verts 250 g cherrytomaten 1 krop ijsbergsla EierenBreng een pan met water en een b... bekijk recept »

Pagina 10 van 100