261 recepten met eekhoorntjesbrood
Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer150 g glasnoedels100 g sojascheuten50 g gedroogd eekhoorntjesbrood150 g runder gehaktpeperzout1 bosje radijs3 lente-uien1 Spaanse pepertjes1 limoen2 kl sesamolie8 el vissaus6 el sojasaus1. Kook de noedels samen met de sojascheuten in een pan en overg... bekijk recept »
4 merguezworsten400 g gemengde paddenstoelen (bospaddenstoelen, eekhoorntjesbrood, Parijse champignons,...)1 ui1 teen knoflook1 el tijm (verse)1 el gehakt peterselie100 g parmezaan500 g tagliatelleboterolijfoliepeperzout1. Pel de ui en de knoflook en... bekijk recept »
1 stuk ossenhaas (ca. 600 g)2 appels250 g zilveruien (diepvries, geblancheerd)200 g eekhoorntjesbrood100 g cantharellen1 rode paprikazonnebloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout en leg het in een ovenscha... bekijk recept »
500 g witte kool4 kipfilets (elk ongeveer 120g)100 g paddenstoelen (bv. eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons)100 ml witte wijn100 ml kippenbouillonbieslook (enkele sprietjes)2 el olijfolieboterpeperzout1. Dep de kipfilets droog en kruid ze met pe... bekijk recept »
4 stukken zeeduivel (van 300 g elk, met graat)175 g eekhoorntjesbrood (of andere paddenstoelen)12 walnoten2 kl kappertjes (op azijn)4 tenen knoflook1 rode ui4 kl olijfolie4 kl sherry-azijn50 g boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Laat d... bekijk recept »
400 g spaghetti400 g bospaddenstoelen (dooierzwammen, eekhoorntjesbrood, shiitake,...)1 bosje bieslookspinazie (enkele blaadjes)100 ml druivenpitolieparmezaan (versgeraspt)4 el pijnboompittenolijfolieboterpeperzout1. Blancheer de bieslook met de spin... bekijk recept »
4 snoekbaarsfilets (200 g elk, met vel)200 g cantharellen200 g eekhoorntjesbrood2 el olie2 el sojasaus4 blaadjes savooikool (mooie)100 g rondkorrelige rijst (dessertrijst)2 kl truffeltapenade (bokaaltje)1 el peterselie (gehakt)30 g boterpeperzout1. K... bekijk recept »
4 eetlepels pijnboompitten 1 scheutje olijfolie met truffel 2 blokjes groentenbouillon 50 gr porcini (eekhoorntjesbrood) van goede kwaliteit 400 gr pasta met porcini of spirelli 3 teentjes look 1. Heerlijk vind ik deze vegetarische pasta. Simpele s... bekijk recept »
250 ml kokend water 500 ml water 50 ml witte wijn 2 eetlepels Solo 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon 250 g arboriorijst 175 g geraspte parmezaanse kaas 14 g gedroogd eekhoorntjesbrood (1 zakje) 1 kleine ui fijngesneden 2 teentjes gepelde knoflook 1... bekijk recept »
20 gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 1 liter kippenbouillon of groentenbouillon 2 el olijfolie 1 el solo, bakken en braden 1 kleine ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 375 risotto-rijst, (arborio, vialone nano, carnaroli) 250 gr p... bekijk recept »