Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Gevulde Fazant Of Eend

Per ! fazant of eend75 gram spekblokjes ,1 bakje champions/kastanje champ. of eekhoorntjesbrood / 1 goudreinet 4 ontbijtspekplakken / roomboter en of bleuband marg./ 1 ui niet te klein / twee tomaten / 2 kruidnageltjes /1 knoflook teentje/fond 2 deci... bekijk recept »

Tagliatelle Met Wilde Paddestoelen

- 300 gr gedroogde tagliatelle - 400 gr wilde paddestoelen - 100 gr zwarte olijven - 3? el olijfolie extra vergine - 100 gr (hoeve)boter op kamertemperartuur - 4 teentjes knoflook - 2 takjes verse peterselie - parmezaanse kaas - zout - peper eekhoo... bekijk recept »

Tsap Tse

500 gram glass noodlessoja saus (zoute dunne ketjap)sesam oliezoutsuiker, verse spinazieshi-itake paddestoeleneekhoorntjesbrood (boleet paddestoelen)uiwortelgroene of rode paprikarundvlees a la minute Glass noodles koken op de volgende manier: water ... bekijk recept »

Hertebiefstuk met paddestoelenroomsaus

4 hertebiefstukjes van 150 gram, 3 eetl. boter of margarine, 4 sjalotjes of 1 rode ui, 500 g paddestoelen als shiitake of eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons, 1 dl witte wijn, 2 dl wildfond (sterk ingekookte bouillon), 2 1/2 dl room, zout en pe... bekijk recept »

Romige Paddestoelensoep

25 gram gedroogde cepes ( eekhoorntjesbrood verkrijgbaar bij de supermarkt ), 125 gram kastanjechampignons, 1 flesje maggi basis voor champignonsoep, 1 pakje maggi soepenbinder, 1 dl slagroom, 1 eetlepel fijngehakte peterselie. Bereidingswijze Was de... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen En Herfstsla

20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst 1/2 dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4,5 dl groentebouillon (... bekijk recept »

Paddestoelrisotto met mascarpone en hazelnoten

Voor de bouillon: 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij knoflook, 1 laurierblaadje 1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie, 50 g bot... bekijk recept »

Gevulde kalkoenrolletjes met champignons

Voor 4 personen: 4 kalkoenlapjes van +/- 150 gr elk. 200 gr feta. 50 gr zongedroogde tomaatjes in olie. 1 ui,gesnipperd. 2 augurkjes. 1 dl room. 2 takjes verse oregano of 1 koffielepel gedroogde oregano. 2 eetlepels olijfolie. Peper uit de molen &... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen En Herfstsla

20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijvchampignonshiitakecanthareleekhoorntjesbroodoesterzwam)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst 3/4 dl rode wijn 1 takje rozemarijn 41/2 dl groentebouillon (van table... bekijk recept »

Smeuige Risotto Met Paddestoelen En Doperwten

10 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) circa 1 l bouillon van groentetablet of kruidenzakje 1 el ongezouten boter 1 ui fijngesneden zout en peper 225 gram kastanjechampignons in plakjes 300 g arboriorijst 8 dl chardonnay wijn 150 g gedo... bekijk recept »

Pagina 25 van 27