1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer1 pak Indiase Kip Korma 450 ml kraanwater 350 g kipfiletblokjes 300 g basmatirijst 500 g waspenen 75 g rozijnen 3 el zonnebloemolie 300 g doperwten extra fijn (diepvries)1. Meng de marinademix (uit pak) met 100 ml water (per 4 pers... bekijk recept »
700 g aardappelschijfjes 1 blik doperwten (a 400 g) 1 kleine ui 250 g cherrytomaten 2 el dijonmosterd 2 el yoghurt 250 g roze garnalen 1 stokbrood1. Kook de aardappelschijfjes in ca. 6 minuten gaar in de magnetron (700 Watt). Laat ... bekijk recept »
1 liter groentesap (koelvers) 4 witte asperges 50 g tuinbonen (diepvries) 50 g verse doperwten 50 g haricots verts 4 cherrytomaten 50 g mihoen 25 g verse bieslook 15 g verse basilicum 15 g verse koriander 1 el olijfolie ... bekijk recept »
300 g snelkookrijst 1 ui 50 g vloeibare margarine 1 eetlepel kerriepoeder 1 mespunt gemberpoeder 1 blik kokosmelk (400 ml) 1 pak koolvisfilet (diepvries, 400 g) 1 mango 1 visbouillontablet 1 zak tuinerwten (diepvries ... bekijk recept »
0.5 pompoen 75 g pijnboompitten 200 g doperwten 125 g feta 5 takjes bladpeterselie 1 el boter 1 pak filodeeg 3 tl sesamzaad 0.5 bosje munt 0.5 bosje koriander 1 teentje knoflook 50 g pijnboompitten 50 g Pecorino 1 tl grof zeezout 200 ml extra vierge... bekijk recept »
300 g pandanrijst (pak a 400 g) 3 bosuitjes 1 schaaltje rundergehakt (ca. 500 g) 1 zakje kruidenmix gehakt (40 g) 1 ei (M) 25 g boter of margarine 1 zakje roomsaus bieslook (39 g) 300 g doperwtjes extra fijn1. Rijst ... bekijk recept »
2 visbouillontabletten 2 zakjes verse doperwtjes (a 200 g, koelvers) 1 el olijfolie 2 uien (fijngesnipperd) 300 g risottorijst (pak 500 g) 1 bakje verse roomkaas (125 g) 1 schaaltje surimi sticks ((150 g), in stuk... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 450 g doperwten (diepvries) 3 takjes peterselie zout cayennepeper 3 takjes koriander1. Sjalotjes pellen en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In pan olie verhitten... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 250 g witte rijst 1 ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (gepeld) 250 g tomaten (in stukjes) 500 ml kippenbouillon (van tablet) 1 zakje worteltjes en doperwten panklaar (vers, 350 g) 1 sinaas... bekijk recept »
200 g verse doperwten (koelvers) 6 el olijfolie 2 el Witte wijnazijn 6 takjes verse munt 100 g veldslamelange 125 g ricotta1. Kook de doperwten in weinig water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel de doperwten af met koud water. Klop in ... bekijk recept »