1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer250 g eiermie 1 ui 1 teentje knoflook 20 g verse gember arachideolie 1 el currypasta 1 aubergine 250 g peultjes 400 g tempé 200 ml kokosmelk 200 g diepvriesdoperwten Gaar de eiermie volgens de bere... bekijk recept »
2 aardappelen 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) 3 el doperwten (diepvries) 1 cm verse gember 2 tenen knoflook 1 tl rode peper 1 tl komijn (djinten) 1 el garam masala 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma) 15 g verse koriander ... bekijk recept »
olie om in te vetten 450 g doperwten (diepvries) 2 el verse munt (fijngehakt) 40 g gruyère (kaas) (geraspt) 40 g Parmezaanse kaas (versgeraspt) 2 eieren 1 eiwit 1 tl citroensap1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw ... bekijk recept »
400 g farfalle (strikjespasta) 200 g doperwten (koelvers) 100 g grano padano (kaas) 250 ml slagroom1. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 5 minuten koken de doperwten toe en kook ze met de ... bekijk recept »
30 g doperwten (diepvries) 40 g feta ½ tl gedroogde munt 3 eieren 1 mespunt zeezoutvlokken ½ tl zonnebloemolie1. Doe de doperwten in een hittebestendige kom en zet net onder kokend water. Giet na 1 min. af, laat uitlekken in ... bekijk recept »
2 zakken maccheroni bicolore (pasta, a 250 g) 1 ui 250 g champignons 1 blik roze zalm (418 g) 2 eetlepels boter of margarine 300 g doperwten extra fijn (diepvries) 200 g verse roomkaas 1 kruidenbouillontablet1. Maccheroni... bekijk recept »
200 g bloem zout 125 g koude boter of margarine 1 pak doperwten (diepvries) (300 g) 2 bakjes roze garnalen (125 g) 1 schaaltje Schotse zalmfilet (` ca. 230 g) ⅓ zakje verse Italiaanse kruidenmix 2 pakjes roomkaas me... bekijk recept »
300 g fusilli olijfolie om in te bakken 300 g rundergehakt 1 ei 25 g boter 30 g bloem 200 ml melk 30 g geraspte Parmezaanse kaas 1 citroen Breng een pan water met zout aan de kook en kook de fusilli gaar vol... bekijk recept »
100 g pancetta (Italiaans spek, vleeswaren) 1 ui (gesnipperd) 125 ml crème fraîche 250 ml witte wijn 400 g doperwten (koelvers) 100 g raapstelen (schoongemaakt) 750 ml kippenbouillon (van tablet)1. Bak in een drog... bekijk recept »
500 g witte asperges 2 sjalotten 5 el extra vierge olijfolie 200 g verse doperwten 1 citroen (schoongeboend) 250 g ricotta (op kamertemperatuur) 15 g munt 1 mespunt cayennepeper 1 ongesneden brood (bijv. Liefde & Passie... bekijk recept »