1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer2 eetlepels olie 2 grote uien (fijngesneden) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 2 eetlepels Indiase currypasta 400 g lamslapjes (a la minute, in stukken) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 200 ml kokosmelk (blik a 400 ... bekijk recept »
150 g doperwten (diepvries) 2 cm verse gember 8 g munt 500 ml Griekse yoghurt (0% vet) (beker) 1½ tl gemalen komijn (djinten) 250 g verse ananasstukjes (bakje)1. Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. ... bekijk recept »
300 g doperwten extra fijn (diepvries) ½ kruidenbouillonblokje 1 teentje knoflook 1 dl droge witte wijn (Montestell) 4 stukken kabeljauwfilet (a ca. 150 g) zout en versgemalen peper 2½ eetlepel bloem 2 eetlepels... bekijk recept »
2 groentebouillontabletten 1 citroen (schoongeboend) 4 el olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 350 g risottorijst 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries) 1 bakje dille (fjingesneden) 100 g Parmezaanse kaas ... bekijk recept »
750 g vastkokende aardappelen 200 g verse doperwten 15 g verse munt 1 citroen (schoongeboend) 1 teen knoflook 2 el kappertjes 1 tl mosterd 2 el yoghurt Griekse stijl (beker 500 ml) 250 g gekookte bieten (geschild) 80 ... bekijk recept »
200 g sugar snaps 300 g haricots verts 200 g doperwten 250 g mascarpone 1 citroen 4 bosuitjes 0.5 bosje bladpeterselie 3 el olijfolie extra vergine 2 teentjes knoflook 50 g Parmezaanse kaas aan stuk... bekijk recept »
1 pak verse tagliatelle (pasta 250 g) ½ pak doperwtjes (diepvries à 450 g) 4 plakken bakbacon (175 g) 1 rode peper 150 g Père Joseph (abdijkaas)1. In pan met ruim kokend water tagliatelle en doperwten in ca. 5 minuten beet... bekijk recept »
400 g spaghetti 1 1/2 pak doperwten (fijn (diepvries, a 450 g)) 2 tenen knoflook 1 ui 1 el olijfolie 200 g gerookte kipfiletreepjes 1 zakje kaassaus (46 g)1. Spaghetti bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Laatste 5 min. ... bekijk recept »
500 ml vleesbouillon 4 takjes tijm 2 blaadjes laurier 8 kleine vastkokende aardappels 75 ml olijfolie 1 el boter ’s middags voorbereiden:MorieljesWel de morieljes 15 minuten in lauw water. Halveer ze over de lengte. Spo... bekijk recept »
1 bak verse tagliatelle (koelvak), 250 g) 1 ui (gesnipperd) 1 el olijfolie 450 g doperwten ((diepvries), bevroren) ½ groentebouillontablet 125 ml kookroom 300 g Parmaham (in reepjes gesneden)1. Kook de tagliatelle... bekijk recept »