1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer350 g worteltjes en doperwten panklaar 3 bosuitjes 100 g rivierkreeftjes 150 g gekookte mosselen 125 g roze garnalen 8 el cocktailsaus met Schotse whisky 1 kg aardappelsalade 100 g eikenbladslamelange1. Kook de worteltjes met de doperwt... bekijk recept »
3 el olie 4 sjalotten (fijngehakt) 800 g tuinerwten ((pak a 450 g), diepvries) 2 runderbouillontabletten 4 plakken Parmaham 150 ml geslagen room 4 el geraspte Parmezaanse kaas1. Verwarm 2 el olie in een pan en fruit de sjalot 2 ... bekijk recept »
2 el plantaardige olie 1 middelgrote ui 1 teen knoflook 100 g Patak’s Tikka Masala currypasta 300 g doperwten 4 eieren, hardgekookt 1 mango 1 banaan 1 appel 1 handje ijsbergsla 2 el citroensap 1 pak naan1. Verhit de olie in een braad... bekijk recept »
300 g schelpjespasta 2 x 2 runderbraadworsten 2 rode uien (gesnipperd) 400 g doperwten (diepvries) 1 flesje kookroom (light, 250 ml) 1 zak rucola (sla, 75 g) 75 g Hollandse geitenkaas (geraspt) 2 eetlepels olijf... bekijk recept »
8 drumsticks 2 el olijfolie 250 g kastanjechampignons (gesneden) 1 ui (gesneden) 50 g gerookte spekreepjes 1 el verse tijmblaadjes (blaadjes) 250 ml rosé 450 g doperwten1. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit ... bekijk recept »
150 g quinoa 100 g doperwten 0.5 komkommer in kleine blokjes gesneden 1 rode ui fijngesnipperd 75 g feta verbrokkeld 2 el verse munt fijngehakt 4 el olijfolie extra viergeBereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwt... bekijk recept »
250 g basmatirijst 2 rode paprika's 3 eetlepels zonnebloemolie 1 pot Chinese roerbaksaus zoetzuur (535 g) 1 zak doperwten (diepvries, 450 g) 2 schaaltjes gebakken kibbeling (a ca. 250 g)1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzi... bekijk recept »
600 g stamppotaardappelen 450 g doperwten extra fijn (diepvries) 100 g rauwe ham 1 el zonnebloemolie 2 knoflook 150 g tuinkruiden soepgroente 200 g witte kaas 451. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 16 min. gaar. Voeg na 1... bekijk recept »
½ pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g) ½ blikje ansjovisfilets in olijfolie (a 46 g) 1 ui (fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 el citroensap 1 tl suiker 2 el crème fraîche ... bekijk recept »
200 g verse doperwten 3 kropjes babyromainesla ½ sinaasappel 1 el dijonmosterd 4 el (olijf)olie 2 handperen 200 g serranoham 100 g manchego 50 g gezouten pecannoten1. Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water. Giet af. Sn... bekijk recept »