1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer1 aardappel (in kleine blokjes) 2 worteltjes ((of bospeentjes), in dunne plakjes) 1 tomaat (fijngesneden) 1 tuinkruidenbouillontablet 150 g pasta (schelpjes) 1 ciabatta ((brood), in plakjes) 225 g doperwten (... bekijk recept »
400 g koolvisfilet (diepvries) 800 g aardappels 6 eetlepels vloeibare margarine ½ potje viskruiden (a 50 g, diepvries) 1 bos bospeen 250 g doperwtjes (diepvries)1. Vis in magnetron in ca. 7 min. ontdooien. Oven voorverwa... bekijk recept »
1 sjalot 1 teen knoflook 1 el olijfolie 300 g doperwten 100 ml prosecco 500 ml groentebouillon 1 bosje bosui zout en peperSnipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit in een (saus)pan de olie. Fruit de sjalot met de knoflook 1 min. Bak de do... bekijk recept »
olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes 2 tenen knoflook, geperst 300 g risottorijst 200 ml witte wijn 750 ml hete groentebouillon 150 g doperwten 450 g gekookte asperges, gehalveerd 2 el gehakte munt 70 g ger... bekijk recept »
400 g heilbotfilet olijfolie om in te bakken 2 tl komijn 100 ml water 100 ml kookroom 1 visbouillonblokje 1 bosje bladpeterselie 1 citroen 4 zoete puntpaprika's 50 g geraspte Parmezaanse kaas 300&... bekijk recept »
225 g basmatirijst (pak ` 400 g) 2 eetlepels yoghurt (mager) 100 g bloemkool 75 g sperziebonen 1 rode paprika 1 tomaat 2 rode pepers 75 g champignons 1 grote ui 3 teentjes knoflook 1 stuk verse gemberwortel (ca. 3 c... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 2 el olijfolie 1 pot krachtbouillon kip (350 ml) 200 g doperwten (diepvries) 6 sneetjes Veneziaans bruinbrood 6 plakjes Parmaham ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix1. Knoflook pellen. In hoge pan 1 el olie ve... bekijk recept »
1 courgette 225 g doperwten (diepvries) zout 1 bosuitje ½ pakje witte kaasblokjes (a 200 g) 2 takjes munt 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) versgemalen peper1. Courgette wassen en in blokjes snijden.... bekijk recept »
3 groentebouillontabletten 2 el vloeibare margarine 1 ui gesnipperd 3 stengels bleekselderij in kleine blokjes 300 g risottorijst 100 ml witte wijn droog 450 g doperwten extra fijn 4 el munt fijngehakt 1 handje Parmezaanse kaasBreng 1½ liter water aa... bekijk recept »
400 g gehakt 2 beschuiten 1 ei losgeklopt peper en zout 3 el olijfolie extra vierge 400 g doperwten 400 ml bechamelsaus 250 g verse groene linguine of tagliatelle 1 krop ijsbergsla 10 zwarte olijven ontpit en in plakjes 2 el ketchupVerkruimel de bes... bekijk recept »