1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer150 g volkoren penne rigate 200 g chorizoworst 1 ui 300 g doperwten 1 pot sugo verdure 50 g geraspte belegen kaas1. Kook in pan met ruim kokend water penne in 6 a 8 minuten beetgaar. Snijd chorizo in kleine stukjes. Bak zachtjes in wok chor... bekijk recept »
300 g farfalle (strikjespasta) 1 ui 1 appel 1 blik doperwtjes extra fijn (400 g) 1 blik maïskorrels (300 g) 2 potten haring in tomaten-madeirasaus (a 310 g) 1 zak gemengde sla extra (200 g)1. Pasta koken volgens g... bekijk recept »
300 g pandanrijst 1 zakje kerriepasta Tikka Masala (80 g) 8 eetlepels volle yoghurt 2 eetlepels zonnebloemolie 1 zak Thaise groentemix (400 g) 1 blikje doperwten (400 g) 2 bakjes roze garnalen (a 125 g) ½ pot ma... bekijk recept »
1 blik doperwten ((800 g), uitgelekt) 3 eieren (gesplitst) 1 theelepel gedroogde oregano 125 g verse roomkaas met kruiden 300 g snelkook zilvervliesrijst 1 eetlepel olie 1 ui (gesnipperd) 250 g champignons (in plakje... bekijk recept »
4 aardappels 1 bosje peterselie 1 teentje knoflook 6 el olijfolie extra vierge 400 g zalmfilet 800 g diepvriesdoperwten 1 citroen 50 g Parmezaanse kaas ZalmVerwarm de oven voor op 180 °C.Schil en snijd de aar... bekijk recept »
2 el wokolie (Conimex) 1 uigesnipperd 1 teentje knoflookgesnipperd 1 el sambal oelek 750 g kruimig kokende aardappelen (Malta)geschild en in blokjes 6 Roma-tomatenin stukjes 1 l tuinkruidenbouillon (van tabletten) 250 g doperwten (diepvries) 1 blik ... bekijk recept »
- 100 gr bloem - 120 gr boter - 150 gr zalmsnippers (vers) - 3 dl visfond - 100 gr diepvries of verse doperwten - peper en zout - bloem - ei - paneermeel - 60 gr gelatine Maak een roux van bloem en boter en voeg de visfond toe en gaar de salpicon. Vo... bekijk recept »
500 g doperwten(diepvries) - 20 g margarine of boter - zout - peterselie Bereidingswijze 1. Kook in een steelpan in weinig kokend water met zoutde doperwten beetgaar.(rustig kokengaadepunt- vliesje moet voldoende soepel zijnzo 6-8 min.) 2. Giet de do... bekijk recept »
1 sjalotje, 150 gram champignons, 15 gram boter, 1 flesje maggi basis voor champignonsoep, 100 gram fijne doperwtjes ( diepvries ), 2 eetlepels creme fraiche, 1 zakje maggi soepenbinder, 1 eetlepel fijngesneden bieslook. Voorgerecht voor 6-8 personen... bekijk recept »
10 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) circa 1 l bouillon van groentetablet of kruidenzakje 1 el ongezouten boter 1 ui fijngesneden zout en peper 225 gram kastanjechampignons in plakjes 300 g arboriorijst 8 dl chardonnay wijn 150 g gedo... bekijk recept »