1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer2 sinaasappels 250 g rijst 4 kipfilets (ca. 400 g) 1 eetlepel kerriepoeder 2 eetlepels boter 2 rode uien (in kwarten) 450 g tuinerwten (of doperwten, diepvries) 1 doosje tuinkers1. Van 1 sinaasappel schoongeboende schil r... bekijk recept »
1 ui 3 eetlepels olijfolie 125 g gerookte spekblokjes 1 teentje knoflook 300 g doperwten (diepvries) 2 takjes munt 1 eetlepel anís (anijsdrank slijter) zout en peper1. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten. ... bekijk recept »
200 g paddenstoelenmelange 4 el olijfolie 1 tl gedroogde tijm 400 g Bicro Amsterdam corquettenvulling 100 g doperwten 1 ei 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid) ½ el wittewijnazijn ½ el dijonmosterd 300 g salademix1. Verwar... bekijk recept »
biologische kip van 2-2,5 kg (of standaardkip van 1,5 kg) 4 takjes van elk: tijm, rozemarijn en bladpeterselie, samengebonden tot een bouquet garni 4 preien, grof gesneden 2 uien, grof gesnipperd 10 peperkorrels 250 g nieuwe aard... bekijk recept »
300 g snelkookrijst 3 schaaltjes biefstuk (totaal ca. 400 g) 1 ui 1 rode paprika 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g) 2 eetlepels boter of margarine 1 pot vleessaus stroganoff (350 g, Cuisine Cas Spijkers) zout e... bekijk recept »
300 g doperwten, diepgevroren 0,5 potje zalmeitje 60 g gerookte zalm 10 cl verse room met 35% vetgehalte 1 pak cocktail blini 1 grote sjalot 0,5 vetarm bouillonblokje verse munt 2 eetlepels olijfolie 2 peper en zout1. Doe de doperwten, de olijfolie e... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 rode pepers 2 sinaasappels 1 bosje bladpeterselie 4 kabeljauwfilets (à 100 g) 100 ml witte wijn 300 g linguine 2 teentjes knoflook 200 g doperwten 150 ml kookroom 150 ml wat... bekijk recept »
300 g macaroni 250 g doperwten 125 ml slagroom 500 g witte asperges geschild 1 courgette 200 g Leerdammer gatenkaas geraspt 20 g platte peterselie fijngehakt 1 teen knoflook fijngehakt 1 citroen gerasptVerwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta vo... bekijk recept »
50 g boter 400 g fijn griesmeel 1 koffielepel gemalen koriander 30 cl kippenbouillon 2 kleine courgettes in blokjes 2 eetlepels koriander 50 g pijnboompitten 200 g verse bonen (gepeld) 250 g verse doperwten zout zwarte peper van de molen1. Kook het g... bekijk recept »
20 witte asperges 700 ml krachtige, heldere kippenbouillon 50 ml water 1 teentje knoflook 200 g diepvriesdoperwten 0.5 limoen 10 g bladpeterselie 5 el fruitige olijfolie 2 takjes dille 0.5 tl saffraandraadjes 125 ml slagroom 0.5 ciabattabrood 2 el... bekijk recept »