358 recepten met cantharellen
Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer2 plakjes diepvriesbladerdeeg 1 eidooier zout 1 kleine ui 20 gr kruidenboter 100 gr oesterzwammen 50 gr shii-take 50 gr champignons (of cantharellen) 8 dl kippenbouillon 2 eetl sherry peper 1 eetl fijngehakte peterselie Pel de ui en snipper hem. Frui... bekijk recept »
400 g lintpasta(tagliatelle) zout peper 4 el olijfolie 3 sjalotjesfijngesneden 400 g gemengde paddestoelen(oesterzwammen,champs,cantharellen,shi-itake)in stukjes 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 2 teentjes knoflookgeperst 50 g ontbijtspek,in dunne ree... bekijk recept »
6 lasagnebladenin kleine stukjes gebroken (of lasagnette) 300 gram rundergehakt 250 gram gemengde paddestoelen in plakjes gesneden (cantharellenkastanje champignons...) 1 teentje knoflookgeperst (naar smaak 2 teentjes!!) 2 sjalotjesfijngesneden 1 za... bekijk recept »
4 el olijfolie2 sjalotjesfijngesneden2 tenen knoflookfijngesneden300 gr verse spinazie8 dl groente- of kippenbouillon (tablet)2 blaadjes salie1 dl slagroomzout en peper125 gr paddestoelen (cantharellenoesterzwammenshiitake)in stukken3 el pijnboompitt... bekijk recept »
200 gr.doorregen spek4 uien1000 gr. worteltjes1 paprika,750 gr.cantharellen1200 gr. uitgebeend rundvleeszoutseason peppertabascolaurierblaadjes2/8liter vleesbouillon2/8liter witte wijn2/8liter zure room Het spek uitbakken, de uien in het spekvet lich... bekijk recept »
500 gram gemengde paddestoelen (kastanje-grot champignonscantharellen of eigen keuze ). 2 fijngesneden rode uien. 1 dl. rode pert. 1 pot wildfond. 5 dl. groentebouillon van een tablet. zout en peper. 1 eetlepel citroensap. 1 lenteui in plakjes gesned... bekijk recept »
1 ui,100 gr champignons of cantharellen,25 gr boter,200 gr kalfsgehakt,peper,zout,1/2 tl knoflookpoeder,1 tl gedroogde tijm,1 tl gedroogde basilicum,1 tl fijngehakte peterselie,1 ei2 1/2 dl cream sherry,1 kg kalfsborst(door de slager zo ingesneden da... bekijk recept »
50 g shii-takes50 g oesterzwammen50 g girollen50 g Parijse champignons50 g pieds de mouton50 g cantharellen50 g trompettes des morts30 g verse salieblaadjesolijfolie2 gehakte sjalotten1 gehakt teentje knoflook2 eetlepels sherryazijn1 dl sherry100 g b... bekijk recept »
100 g shii-take-paddestoelen100 g cantharellen100 g oesterzwammen3 bosuitjes in ringetjes gesneden25 g boter? dl port6 el cranberrycompote (uit potje)3 el creme fraichezout ,peper Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in... bekijk recept »
2 teentjes knoflookfijngesneden3 eetlepels olijfolie250g paddestoelenin stukjes gesneden (champignonscantharellenoesterzwammen)2-3 theelepels fijngesneden oregano4 eetlepels slagroomzout en peper3 eetlepels peterseliefijngesneden Bereidingswijze Bak ... bekijk recept »