Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Kastanjesoep met bospaddenstoelen

1 preiwit2 lente-uien2 uien150 g boschampignons (cantharellen, hoorn des overvloeds, hannenkammen, oesterzwammen)500 g kastanjes2 l kippenbouillon2 el olijfoliefijn zeezoutfleur de selzwarte peper1. Kook de kastanjes, snipper de ui en het preiwi... bekijk recept »

Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

600 gram gemengde paddenstoelen (champignons, shiitakes, portobello’s, cantharellen), schoongeveegd4 eetlepels olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst1 liter groentebouillon1 eetlepel grof gehakte peterselie250 milliliter c... bekijk recept »

Spaghetti met bospadden stoelen en geroosterde noten

400 g gemengde bospaddenstoelen (cantharellen, kastanjechampignons,oesterzwammen etc.)2 eetl. citroensap50 g gepelde walnoten400 g spaghetti8 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, in plakjes1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjeszout en versgemalen ... bekijk recept »

Penne met gebakken boschampignons

Solo Vloeibaar 200 g champignons de Paris 300 g Cantharellen (eierzwammen) 1 teentje look 1 sjalot 350 g penne peper en zout 1 takje verse tijm 1 bussel peterselie geraspte parmezaan1. Snij de champignons in stukken en bak ze aan in wat Solo V... bekijk recept »

In De Oven Bereide Fazantenfilet Met Paddestoelen

4 fazantefiletsboterzout en peper200 ml fazante- of kippefond300g eekhoorntjesbrood of cantharellen2 eetl olijfolie1 teentje knoflook. Voor de saus: 200 ml fazantefond1 groot bekertje creme fraicheeventueel wat truffelnat. Verder: 150 g ganzeleverin ... bekijk recept »

Paddestoelterrine

250 g cantharellen( of grotchampignons e.d.) 2 sjalotjes 1 knoflookteentje,geperst 1 el. olijfolie Zout Zwarte peper,vers gemalen 1 tl. verse tijm of andere verse tuin kruiden 100 g kalfsvlees 100 g slagroom. De paddestoelen schoonwrijven en grof sni... bekijk recept »

lichtgerookte everzwijnfilet met wilde

750 gr everzwijnfilet 5 dl kalfsfond 1 st sjalotje 1 wit van prei 1 st wortel 1 teentje look en 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm 200 gr oesterzwammen 200 gr eekhoorntjesbrood 200 cantharellen 200 gr hoorn des overvloeds 1 dl kalfsjus 2 st sjalotte... bekijk recept »

Rusland: Gestoomde Paddestoelen

500 g gemengde paddestoelen (bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood en cantharellenmaar andere paddestoelen kunnen ook)2 el bloem50 g boter1 gesnipperde ui6 peperbolletjes1 el fijngehakte dille250 g zure roomzout Snijd de schoongemaakte en gewassen paddestoe... bekijk recept »

Rosbief Liselotte

1 kg contrefilet, met bot 20 g kleine uitjes 20 g gesmoorde cantharellen 20 g worteltjes 20 g knolselderij 20 g pompoen 20 bloemkoolroosjes Azijn Olie Peper Zout Voor het garnituur 3 artisjokkenbodems 25 g drooggekookte rijst 5 g gewelde krenten 10 g... bekijk recept »

Paddestoelen-Cranberrysaus

100 g shii-take-paddestoelen100 g cantharellen100 g oesterzwammen3 bosuitjes in ringetjes gesneden25 g boter? dl port6 el cranberrycompote (uit potje)3 el creme fraichezout ,peper Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in... bekijk recept »

Pagina 29 van 36