358 recepten met cantharellen
Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer1 ui 1/2 rode paprika 100 gr kleine champignons 100 gr oesterzwammen 100 gr cantharellen 50 gr boter 1 theel. provencaalse kruiden 25 gr bloem 2 1/2 dl melk 100 gr verse roomkaas 1/2 kruidenbouillontablet peper,zout sojasaus 1 eetl. fijngehakte peter... bekijk recept »
200 gr. cantharellen150 gr. trompette de la mort-paddestoelen50 gr. boter of margarine2 fijngesneden sjalotjes250 gr (arborio) risotto-rijst1 dl. droge witte wijn en 3/4 kippenbouillon (van tablet). Voor de gremola: geraspte schil van 1/2-1 citroen1 ... bekijk recept »
Basis: 1 doosje champignonseen aantal sjalotjes1 pot kalfsfond of runderfond of bouillon (bv. van Struijk (let dan wel op de concentratie)6 eetlepels cognac en 1 potje creme fraiche. Facultatief: andere paddestoelenuitgebakken spekjes en een paar tak... bekijk recept »
250 gr paddestoelen (cantharellenshii-takeoesterzwammen)/ 2 eetl citroensap/ 1 courgette/ 1 grote ui/ 75 gr boter/ 200 gr risottorijst/ 0,75 l kippenbouillon (blokjes)/ 50 gr geraspte parmezaanse kaas (liefst versgeraspt)/ 3 eetl koffieroom/ peperzou... bekijk recept »
1- 1 1/4liter kippenbouillon 5 gedroogde porchini (eekhoorntjesbrood) zout 2 sjalotjes peper 60 gr boter 1 eetl olijfolie 1/2 theel fijngesneden rozemarijnnaaldjes 250 gr cantharellen of shiitake in stukken 300 gr arboriorijst 50 gr geraspte parmezaa... bekijk recept »
voor 4 personen : 400 gram gebraden rosbief 200 gram gemengde sla 6 eetlepels balsamico-azijn 6 eetlepels blokjes gekookte aardappel 2 eetlepels truffelolie peper/zout 200 gram doodstrompetten (of cantharellen) piccalillyDit gerecht is het lekkerst a... bekijk recept »
250 g oesterzwammen - 250 g kastanjechampignons - 100 g shiitake-paddestoelen - 100 g grotchampignons (of c?pes of cantharellen) - 2 teentjes knoflook - 100 g boter - 1/8 l slagroom of Room Culinair - zout - peper - 1 tl verse tijmblaadjes - 3 el ver... bekijk recept »
400 g gemengde paddestoelen als champignons, morieljes+cantharellen, 2 eetl. arachide olie, 1/2 krop frisee- + eikenbladsla, 3 eetl. groene olijfolie, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. wijnazijn, 100 g gepelde fijngehakte ongezouten noten 1 hardgekookt ei... bekijk recept »
250 g. paddestoelen (champignons, porcini,cantharellen etc.), 1 ui, stuk selderij, 25 g.kerstomaatjes, scheut witte wijn, 400 g. tagliatelle, olijfolie, zout, zwarte peper of rode peper, eventueel geraspte parmezaanse kaas of een andere belegen kaas.... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 grote aardappelen, in fijne plakjes 100 g paddestoelen, (bijvoorbeeidvtrompet-tes de la mort en cantharellen) 2 teentjes knoflook 1/2 blokje kippenbouillon 3 dl room 300 g Comtékaas, geraspt 1 eetlepel karwijzaad 1 eetlepel... bekijk recept »