1000 recepten met broccoli
Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer1 schaal kalkoenfilet à la minute (ca. 290 g) 1 tl Provençaalse kruidenmix (potje 11 g) 1 bakje amandelschaafsel (55 g) 300 g farfalle (pasta, zak 500 g) 3 el olijfolie 2 uien (in partjes) 2 x 300 g broccoli ... bekijk recept »
600 g broccoli 1 pak gnocchi di patate (500 g) 1 pakje koksroom (200 ml) ½ visbouillontablet ½ citroen 2 bakjes rivierkreeftjes (a 100 g)1. In pan ruim water aan de kook brengen. Intussen broccoli schoonmaken en in ... bekijk recept »
2 x 300 g broccoli (in kleine roosjes) 1 ui (gesnipperd) 3 el olijfolie 1 zakje bechamelsaus (pak 2 zakjes, besciamella) 500 ml melk 1 stukje Port Salut (50 (kaas, 185 g)) 1 bakje amandelschaafsel (55 g) 1/2 pak... bekijk recept »
500 g half-om-halfgehakt 1 ei 1 zakje geraspte belegen kaas (175 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 800 g vastkokende aardappels (in grove stukken) 2 zakken broccoliroosjes (a 300 g) 4 eetlepels olijfolie 2 rode uien&n... bekijk recept »
1 zakje tortellini (kaas (250 g)) 1 grote broccoli 2 x 200 g zalm (gegrild) 1 citroen 3 tenen knoflook 3 eetlepels olijfolie 25 g boter1. Tortellini volgens aanwijzingen op verpakking gaarkoken. Ondertussen broccoli schoonmaken,... bekijk recept »
250 g verse tagliatelle 600 g broccoli 2 schaaltjes kabeljauwhaasjes (a 250 g) zout en peper 2 eetlepels bloem 25 g boter of margarine 2 bakjes verse vissaus dille (a 150 g)1. Tagliatelle bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Bro... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 kleine uien 300 g rundergehaktballetjes (gekruid) 450 g sugo isolana (pastasaus) 2 broccoli (a 300 g) 100 g Grana Padano kaasschaafsel1. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Schep de ui met een sch... bekijk recept »
800 g broccoli 2 tenen knoflook 1 el arachideolie 1 el sesamzaad 3 el sojasaus1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook 3 min. in een ruime pan water, giet af en laat goed uitlekken. 2. Snijd ondertu... bekijk recept »
500 g broccoli 2 uien 3 eetlepels zonnebloemolie 1 zak gemengde zeevruchten (diepvries, 500 g) 1 pot tikka masalasaus (400 ml) 2 zakken naanbrood (knoflook/koriander (a 2 stuks)) 8 eetlepels Griekse yoghurt (naturel (b... bekijk recept »
1 pakje eiernoedels (250 g) 2 el olie 500 g broccoli (in roosjes met steel) 2 el sesamzaad (bakje 100 g) 3 uien (in dunne partjes) 300 g tomaten (in partjes) 1 schaal wokgarnalen (met knoflook (200 g)) 75 m... bekijk recept »