1000 recepten met broccoli
Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meer300 g pandanrijst 700 g broccoli 2 varkenshaasjes (a ca. 200 g) 1 pot Indiase kerriesaus korma (455 g) 3 bosuitjes 50 g cashewnoten1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Varkenshaas... bekijk recept »
300 g broccoli 1 courgette 1 rode ui 2 el olijfolie 750 ml kraanwater 1½ tuinkruidenbouillontablet1. Snipper de ui, snijd de courgette fijn en de broccoli in roosjes. 2. Verhit de olijfolie en fruit de ui 3 min. Bak de courgette 5 min.... bekijk recept »
2 x 300 g broccoli 2 blikjes tonijn (moot in water (a 195 g)) 300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g) 2 el olijfolie 2 uien (in partjes) 1 rode paprika (in reepjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 50 g zwarte olijven... bekijk recept »
2 struikjes broccoli 500 g verse tagliatelle (pasta) 1 pakje MonChou Pan & Oven (200 g) 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 zakje amandelschaafsel (45 g)1. Broccoli in kleine roosjes verdelen, stronk in stukken snijden. In pa... bekijk recept »
75 g zilvervliesrijst 150 g biefstukken 1 teen knoflook 1 rode peper 2 cm verse gember ½ tl gemalen komijn (djinten) 1 el Japanse sojasaus 300 g broccoliroosjes 2 el wokolie 1 limoen1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwij... bekijk recept »
400 g tagliatelle 600 g broccoli 100 g boter 2 el citroensap 65 g pijnboompitten (zakje) 480 g zalmmoten (schaaltje à 240 g)1. Kook de pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd d... bekijk recept »
600 g broccoli 250 g cherrytomaten 500 g verse ravioli met 5 kazen (pak à 250 g) 185 g tonijn in olie 85 g tuna with a twist 8 g verse basilicum1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Halveer de tomaatjes. Kook de broccoli in een pan... bekijk recept »
2 el vloeibare margarine 700 g voorgekookte krieltjes 700 g bloemkool & broccoli 350 g kalkoenfilet à la minute 200 g gemalen jonge kaas 50 g gezouten cashewnoten1. Verhit in een koekenpan margarine en bak de krieltjes in ca. 8 min goudbrui... bekijk recept »
100 g broccoli 4 plakjes bladerdeeg 1 blik John West wilde roze zalm 3 eieren 75 ml slagroom 75 g geraspte jonge kaas 1 el bieslook 4 eenpersoonstaartvormpjes 1 snufje zout1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de broccoliroosjes in wat... bekijk recept »
4 eetlepels rozijnen 500 g broccoli 400 g rigatoni 2 knoflooktenen 4 eetlepels pijnboompitten 100 g ansjovisfilets (in blik op olie) 8 eetlepels olijfolie1. Laat de rozijnen weken in een kommetje met heet water. 2. Breng licht gezouten water in een ... bekijk recept »