Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto

2 x zeetong 400 gr per stuk zonder vel800 gram schoongemaakte groenten zoals: artisjokkenhollandse peultjesbospeenbosuitjesdoperwtengesnipperde ui en 3 teentjes knoflook400 gram risotto rijsteen theelepel saffraaneen liter kippen bouilloneen eetlepel... bekijk recept »

Gebraiseerde Hele Kreeft Met Antiboise Van Tomaat En Basilic

Kreeft(gebraiseerd) 1 x Hele Canadeense Kreeft 600 gr 50 gr Wortel 50 gr Prei 50 gr Sjalotten 50 gr Kleine button champignons 50 gr Kruiden melange ( basilicum,dragon,peterselie,bieslook ) 700 ml Sterke kreeften bouillon. Antiboise 250 gr Pomodori t... bekijk recept »

Scholfilets met amandelen en munt

4 grote scholfilets versgemalen zwarte peper sap en rasp van ½ citroen 3 eetlepels olijfolie 100 g blanke amandelen 1 teen knoflook, geperst 3 eetlepels verse munt, fijngehakt 4 eetlepels Griekse yoghurt 2 eetlepels mayonaise Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »

Tonijn (albacore) met geroosterde wortels

4 dikke stukken tonijn 1 bos bospeen 7 theelepels olijfolie 1 theelepel pul biber ( turkse geroosterde pepervlokken ) 15 gram bladpeterselie 1 eetlepel kappertjes op zout 1-2 eetlepels citroensap1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de vis op kamer... bekijk recept »

Wortelcurry Met Pindasaus En Eieren

750 gr. aardappelen (vastkokers) 750 gr. bospeen evt. 1 courgette 1 bosje bosuitjes 4 eieren 1/4 l. pindasaus 4 eetl. olie 1 eetl. sesamolie 1 eetl. kerrie 2 theel. gemberpoeder theel. korianderpoeder 2 eetl. fijngehakte koriander of peterselie. Verh... bekijk recept »

Italiaanse Vissoep

1 zak zeevruchtencocktail (diepvries 500 g)6-7 eetlepels olijfolie extra vierge1 ui gesnipperd2 teentjes knoflook gepeld1 bospeen (of 10 cm winterpeen) in kleine blokjes1 stengel bleekselderij in kleine blokjes1 venkel in kleine blokjes100 ml droge w... bekijk recept »

Provençaalse ovenschotel

4 grote aardappels 200 gm broccoli 1 blikje maïskorrels 150 gm wortelen (winter- of bospeen) 2 small preitjes 2 eieren 50 gm geraspte kaas 1 ons spekblokjes 1 provençaalse kruiden 1 zwarte peper 1 zout 1 takje peterselie 2 tomaten Je kunt ook 600g 'p... bekijk recept »

Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

250 g ricotta 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel tijm 4 eetlepels olijfolie extra vièrge 3 sjalotten, gesnipperd 1 eetlepel rode-wijnazijn 1 theelepel Dijon mosterd 100 g gerookte kipfilet, fijngesneden 2 bospeentjes, geraspt 2 struikjes witlof 1 zak ve... bekijk recept »

Provençaalse ovenschotel

4 grote aardappels 200 gm broccoli 1 blikje maïskorrels 150 gm wortelen (winter- of bospeen) 2 small preitjes 2 eieren 50 gm geraspte kaas 1 ons spekblokjes 1 provençaalse kruiden 1 zwarte peper 1 zout 1 takje peterselie 2 tomaten Je kunt ook 600g 'p... bekijk recept »

Slavinken Met Coleslaw

350 g panklare witte kool (c1000) 2 sinaasappels, geschild en in halve; partjes 1 limoen 4 el arachideolie 2 tl vloeibare honing tabasco peper, zout 150 g bospeen, geschrapt en in dunne plak; jes 3 stengels bleekselderij, dun geschaafd 1 rode ui, i... bekijk recept »

Pagina 21 van 22