Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Mexicaanse Rijst

3 eieren 1 el olie 1 kleine uifijngesneden 1 rode peperfijngesneden 2 bospenengrof geraspt 2-3 el erwtendiepvries 200 g langgraan rijst 1 tl tomatenpuree 1 blokje kippenbouillon 3 tomatenontveldin blokjes 2 el fijngesneden peterselie Kook de eieren h... bekijk recept »

Thaise Groentesoep Uit De Wok

250 gram peultjes 100 gram bospeen 250 gram champignons 100 gram paksoi 2 uien 250 gram kipfilet 3 eetlepels zonnebloemolie ½ theelepel gemberpoeder 1 liter kippenbouillon 2 theelepels sambal oelek 2 eetlepels sojasaus (ketjap manis) Verhit de ... bekijk recept »

Kruidige Yoghurtdipsaus Met Groenten

1/2 l dikke yoghurt 125 ml zure room 5 eetl. fijngehakte verse tuinkruiden (peterseliebieslooktijmsalieetc.) ca. 1 theel. zout 1 eetl. Dijon mosterd 300 g kleingesneden groenten: bloemkoolroosjesreepjes paprikastukjes bospeengekookte krielaard... bekijk recept »

Thaise Groentensoep

250 gr. peultjes100 gr bospeen2 uien100 gr paksoi250 gr kipfilet3 el zonnebloemolie1/2 tl gemberpoeder2 l kippenbouillon2 el sojasaus ( ketjap manis )1/2 tl sambal Verhit de olie in de wok en fruit de ui in 5 min zacht en glazig, voeg de gemberpoeder... bekijk recept »

Bospeensoep

1 bos bospeen 2 kleine aardappels 1 ui 1 teentje knoflook 25 gr. boter 900 ml kruidenbouillon (2 tabletten) 100 ml (vers) sinaasappelsap 2 eetl. vers geknipte peterselie In pan boter smelten en alle groenten zachtjes bakken. (5 min). Bouillon en sina... bekijk recept »

Geglaceerde Worteltjes

500 gr bospeen 50 gr boter 3 dl vleesbouillon 1/2 theelepel gedroogde tijm zoutversgemalen peper 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie Kook de peentjes kort en laat ze op een vergiet goed uitlekken. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bedek ze met... bekijk recept »

Gehaktballetjes In Zoetzure Saus Met Ananas

800 gr rundergehakt 2 zakjes gehaktkruiden met uitjes 2 eetlepels sojasaus 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels sambal oelek 1 of 2 eieren 2 dunne preien 2 kleine blikjes ananasstukjes 2 rode paprika's 200 gr bospeen of winterwortel 2 zakjes ku lo... bekijk recept »

Entrecote op z'n oosters

1 teentje knoflook 6 eetlepel(s) soyasaus 4 eetlepel(s) limoensap 249 gm a la minute gesneden entrecote 1 een rode peper 1 theelepel(s) bruine suiker 3 takjes selderij 150 gm rettich 4 bospeentjes 4 bosuien 1 pluk veldsla 1 eetlepel(s) olie Meng de h... bekijk recept »

Wortel met munt uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap of schil 500 gram bospeen. Kook de wortel circa 5 minuten en giet af. Leg de wortel in een braadslede. Verdeel er een mengsel over van 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 teentjes geperst... bekijk recept »

Mediterrane groentecrumble

4 vastkokende aardappels geschild, in parten2 venkelknollen in repen of smalle partjes6 eetlepels olijfolie2 (rode) uien in ringen4 teentjes knoflook fijngehakt1 grote wortel of 200 g bospeen in plakjes1 courgette in plakken3 tomaten in partjesbosje ... bekijk recept »

Pagina 18 van 22