Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Puree van wortel en abrikozen met pistachenootjes

750 g worteltjes (bospeen) Knorr Finesse Bouillon Kip 100 g zachte, gedroogde abrikozen peper, zout 1 mespunt gemberpoeder 2 el crème fraîche 1 el gepelde pistachenootjes1. Snijd de abrikozen en de worteltjes in stukjes en kook ze in de kippenbou... bekijk recept »

Dukkahdip met rauwkost

10 g hazelnoten 1 tl 1 sesamzaad 10 g havermout 0.25 tl 0.25 gemalen koriander (ketoembar) 0.25 tl 0.25 gemalen komijn (djinten) 1.5 el Becel Slaolie (15 g) 75 g bospeen 75 g bleekselderij 75 g bloemkoolroosjes 1. Rooster de hazelnoten met het se... bekijk recept »

Spaghetti met geroosterde groenten

1 courgette, in plakken1 rode paprika, in grove stukken1 groene paprika, in grove stukken2 uien, in partjes1 wortel of 250 g bospeen, in stukken5 eetl. olijfolie2 eetl. citroensapzout en versgemalen peper1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries)... bekijk recept »

Gehaktballetjes In Zoetzure Saus Met Ananas

800 gr rundergehakt 2 zakjes gehaktkruiden met uitjes 2 eetlepels sojasaus 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels sambal oelek 1 of 2 eieren 2 dunne preien 2 kleine blikjes ananasstukjes 2 rode paprika's 200 gr bospeen of winterwortel 2 zakjes ku lo... bekijk recept »

Geglaceerde Worteltjes

500 gr bospeen 50 gr boter 3 dl vleesbouillon 1/2 theelepel gedroogde tijm zoutversgemalen peper 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie Kook de peentjes kort en laat ze op een vergiet goed uitlekken. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bedek ze met... bekijk recept »

Provençaalse ovenschotel

Voor 4 personen: 300 g uien, in ringen 800 g vastkokende aardappelen schoongeboend en in parten 2 x 3 drumsticks 6 el olijfolie 2 el gedroogde Provençaalse kruiden 1 courgette, in de lengte gehalveerd en in plakken 1 bos bospeen, schoongemaakt 1/2 ba... bekijk recept »

Wortel met munt uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap of schil 500 gram bospeen. Kook de wortel circa 5 minuten en giet af. Leg de wortel in een braadslede. Verdeel er een mengsel over van 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 teentjes geperst... bekijk recept »

Geroosterde bospeentjes met kruidenolie

1 bos bospeen6 el olijfolie3 el verse kruiden, bijv. peterselie, ­bieslook en kervel, fijngehaktbakplaat bekleed met bakpapier1. Verwarm de oven voor tot 220ºC. Snijd de worteltjes van de bos, maar laat nog een klein stukje van het groen zitten. ... bekijk recept »

Kip met zomergroenten uit de oven

1 hele kip, panklaar1 limoen, gehalveerd8 teentjes knoflook3 takjes rozemarijn5 eetlepels olijfolie1 courgette, in dikke plakken1 aubergine, in blokjes1 rode en 1 gele paprika, zonder zaadjes, in grove stukken1 rode ui, in partjes300 gram bospeen, ge... bekijk recept »

GEGLACEERDE WORTEL MET KORIANDER EN LIMOEN

500 gram bospeen of jonge worteltjes50 gram boter1 eetlepel suiker of 1 eetl. honing300 milliliter groentebouillon1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)1 limoen, schoongeboend1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schrap de wortels en laat er een beetje ... bekijk recept »

Pagina 19 van 22