1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meerVoor 2 personen: 250 gr spaghetti 100 gr spekreepjes 1 sjalotje, 2 stengels bleekselder 200 gr gorgonzola 200 ml koffieroom 1 thl thijm, versgemalen peper 1/2 zakje verse bieslookSpaghetti met wat zout koken volgens pak. In hapjespan spekjes in ca 5 ... bekijk recept »
1 el olijfolie 100 gram magere spekblokjes 300 gram kipfilet 1 teentje knoflook geperst 1 prei grofgesneden 1 ui fijngesneden 2 stengels bleekselderij 100 gram garnalen 100 gram champignons 2 tomaten ontveld 1 stukje geraspte gember 2 bouillonblokjes... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 stengels bleekselderij 4 bospeentjes 1 dunne prei 1/2 eetlepel bakgember 2 eetlepels roerbakolie 150 g rundergehakt 1 eetlepel medium sherry 1 eetlepel Chinese sojasaus 1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep (pakje ` 2 zakjes Honig)B... bekijk recept »
2 uien 2 stengels bleekselderij 1 groene paprika 1 aubergine 1 courgette 2 tomaten 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 1/2 tl kaneel 1 tl komijnzaad 1 tl paprikapoeder zout- Pel en snipper de uien, was en maak alle groenten schoon. Snijd de courgette, d... bekijk recept »
voor 4 personen: 800 gr rijpe tomaten 1 middelgrote ajuin, in vieren gesneden 1 stengel bleekselderij 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 4,5 dl kippenbouillon 4 eetlepels tomatenpuree 50 gr vermicelli eventueel zout (indien geen bouillonblokje g... bekijk recept »
voor 4 personen: 800 gr rijpe tomaten 1 middelgrote ajuin, in vieren gesneden 1 stengel bleekselderij 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 4,5 dl kippenbouillon 4 eetlepels tomatenpuree 50 gr vermicelli eventueel zout (indien geen bouillonblokje g... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 g gemengde visfilets, in stukken 100 g gekookte mosselen, uit de schelp 100 g kleine garnalen 1 el olijfolie 1 knoflookteentje, geperst 2 stengels bleekselderij*, in plakjes 1 wortel, in plakjes 1 prei, in ringetjes 1,2 liter vis... bekijk recept »
200 gram peultjes 6 stengels bleekselderij 1/2 bloemkool 250 gram brocoli 100 gram champignons 200 gram ontvelde tomaten 2 uien 1 paprika rood of geel 200 gram gerookte spekblokjes of 200 gram in blokjes gesneden ham 2 eetlepels citroensap zout en pe... bekijk recept »
40 gr boter 1 gesnipperde grote ui 1 fijngehakte stengel bleekselderij 225 gr grof gehakte noten 3 grote ontvelde en fijngehakt tomaten 175 gr volkoren broodkruim zout en peper 1 theel gedroogde tuinkruiden 1 theel chilipoeder 2 losgeklopte eierenBes... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 blik tomatenblokjes 1 1/2 eetl gefruite uitjes 1 paprika in kleine blokjes 1 thl cajun kruiden 2 teentjes knoflook 1 blikje rode bonen (280 gram) Verse koriander 1 eetl grove Franse mosterd 1 thl worcestersaus 1 thl Tabas... bekijk recept »