1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer3 eetlepel(s) olijfolie 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 stängel bleekselderij, fijngesnede; n 2 wortels, fijngesneden 1 kg rundvlees aan één stuk, 1 theelepel(s) rozemarijnnaaldjes 1 theelepel(s) oreganoblaadjes 500 ml rode wij... bekijk recept »
1 kg aardappels (vastkokend) 400 gram bospeen 300 gram diepvries doperwten 4 stengels bleekselderij 250 gram gekruide kipfilet (vleeswaren)/achterham in dikke plakken 4 zoetzure augurken 1 sinaasappel 1/2 citroen 1,5 tl mosterd 4 el olijfolie zout pe... bekijk recept »
100 gr uien 2 teentjes knoflook 1 takje peterselie 1 takje tijm 1 theelepel rozemarijnnaaldjes 1 laurierblad 1 theelepel gemengde peperkorrels 1/2 liter spaanse rode wijn 2 eetlepels olie 1 lamsbout van plusmn 1250 gram 350 gr bleekselderij 100 gr z... bekijk recept »
3 eetlepels olie 800 gr-1 kg lamsvlees in dobbelstenen van 4 x 4 cm 150 gr mager ontbijtspek in reepjes 25 kleine uitjes 1 kleine winterwortel in plakjes 2 stengels bleekselderij in plakjes 2 geperste teentjes knoflook 2 eetlepels bloem 1 fles rode w... bekijk recept »
Voor de consommé 2 karkassen van parelhoen 2 uien 1 prei 1 winterwortel 1 stengel bleekselderij 50 gr boter 3 dl rode wijn 2 kippebouillontabletten 5 takjes peterselie 1 laurierblaadje 1/2 theelepel tijm Zout Peper Voor de kipquenelles 5 takje... bekijk recept »
1 verse kalkoen a 1800 gr Zout Peper 100 gr boter 100 gr ontbijtspek Haakkatoen Vulling Appel-bleekselderijvulling 1 kleine ui 1 stengel bleekselderij 1 grote appel (goudrenet) 25 gr boter 1/2 theelepel kipkruiden Peper 3 sneetjes oud witbrood 1 ei 1... bekijk recept »
4 ciabattabroodjeseventueel zelf afgebakken - 250-300 gram gepelde garnalen - 3 bleekselderijstengels - 2 eierenhard gekookt - 2 tomatenontveldvruchtvlees in blokjes - 1 eetl. aceto balsamico - 1 theel. limoen- of citroensapgezeefd - 1 theel. droge w... bekijk recept »
14 gamba's 1 rode peper 1 rode ui 2 tenen knoflook 1 flinke stengel bleekselder 3 tomaten 2 eetlepels olie 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 mespunt gemalen komijn (djinten) zout, peper 2 eetlepels fijngehakte peterselieVerwijder de zaadjes... bekijk recept »
4 stengels bleekselderij 0.25 Chinese kool 50 g walnoten 6 eetlepels saffloerolie 2 cl azijn 0.5 eetlepel mosterd kruidenzout peper 100 g kaasMaak een vinaigrette. Meng de olie met de mosterd en de azijn. Kruid met peper en kruidenzout. Snij de kaas ... bekijk recept »
Voor 2 personen:per persoon 30 Kcal 2 stengels bleekselderij 3 dl (groente)bouillon 1 eetlepel bloem ½ dl melk 4 takjes peterselie nootmuskaatMaak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes. Kook de selderij 5 minuten in de bouill... bekijk recept »