1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer500 gram Lamsnek met bot. 1 ui 2 strengen bleekselderij 1 middelgrote winterwortel 1 grote vleestomaat 2 tn knoflook 5 piment-korrels zout & peper uit de molen 2 takjes tijm 1 eetl rozemarijn heel fijn gesneden Lamsfond of kalfsfond 1/2 fles rod... bekijk recept »
15 g peterselie 700 g voorgekookte krielaardappeltjes 4 el Solo Vloeibaar 300 g bleekselderijstengels 200 g waspeen 2 tomaten 4 zoetzure augurkjes 1 teentje knoflook 500 g (wit)visfilet of zalm 1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Hak de peterseli... bekijk recept »
4 mooie kipfilets 400 gr geurige basmati rijst 2 el olijfolie 2 uien gesnipperd 2 stengels bleekselderij in smalle boogjes 1 tl kerriepoeder 2 el bloem 250 ml bouillon van kippentablet 125 ml crème fraîche 400 gr diepvrieserwtjes1. Met mooie ing... bekijk recept »
2 kipfilets 2 sjalotjes 4 stengels bleekselderij 1 paprika 250 gram (mini-)krieltjes 300 ml kippenbouillon 10 gram verse basilicum 1/2 eetlepel olijfolie 1 eetlepel bloem snufje peper en zout 1. Pel de sjalotjes en snij in vieren. Maak de bleek... bekijk recept »
3 bosuitjes 4 worteltjes 2 stengels bleekselderij 1 rode Spaanse peper 50 g boter 100 g spekreepjes 200 g diepvries doperwtjes Peper Zout1. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Maak de worteltjes en bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes... bekijk recept »
750 g worteltjes (bospeen) 1 teen knoflook 2 tl geraspte citroenschil zout, peper 2 kneepjes Solo Vloeibaar 2 el gehakte peterselie Voor de vispakketjes: 1 stengel bleekselderij 1 stuk winterwortel, ca. 8 cm 4 stukken kabeljauwfilet zout, pepe... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 2 stengels bleekselderij 2 aardappelen 4 tomaten 4 el olijfolie 1 tl saffraanpoeder of kurkuma 1/4 liter droge witte wijn 1 liter visbouillon (van tabletten) 1 tl tijm 1 laurierblad 800 g visfilet (bijv. kabeljauw en/of poon) ... bekijk recept »
10 stuks gezaagde kalfsschenkel, 5 trostomaten, 4 sjalotten, 500 g winterwortel, 4 teentjes knoflookgeperst, 250 g bleekselderij, 1 takje tijm, 1 sinaasappel, 1 dl olijfolie, 3 dl kalfsbouillon, 4 laurierbladeren, Bloem, Zout en peper. De sjalot pell... bekijk recept »
1 bleekselderij ( alleen het gele hart van de stronk ) 1 bosje radijs 1 appel 1/2 citroen 2-3 eetlepels mayonaise 1 bosje sprotjes ( of 150 gram sprotfilet ) 1/2 bakje tuinkers , losgeknipt1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de ... bekijk recept »
4 zalmfilets (à 125 gram) 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg 2 stengels bleekselderij 2 bosuitjes halve citroen 125 ml crème fraîche zout en versgemalen peperVerwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat u... bekijk recept »