1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer600 g doorregen runderlappen zout en versgemalen peper 2 theelepels chilipoeder 50 g boter 2 teentjes knoflook 4 stengels bleekselderij 1 zak panklare koolraap (300 g) 1 vleesbouillontablet 1 flesje Pilsbier (33 ml) 3 plakjes ontbijtkoekRunderlappen ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400g kipfilets 100g boter 1 groene appel citroensap 1 ui 2 stengels bleekselderij 1,25dl appelsap zout peper nootmuskaat 1 eetlepels bloem 1,5dl koffieroomSnijd de kipfilets in reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Schil de app... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr rosbief peper en zout 2 sjalotjes 2 stengels bleekselderij 50 gr boter 10 gr bloem 2 theelepels paprikapoeder 4 dl gezeefde tomaten 400 gr tagliatelle 1 bekertje crème fraiche 2 eetlepels verse peterselie 1 eetlepel verse bies... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr rosbief peper en zout 2 sjalotjes 2 stengels bleekselderij 50 gr boter 10 gr bloem 2 theelepels paprikapoeder 4 dl gezeefde tomaten 400 gr tagliatelle 1 bekertje crème fraiche 2 eetlepels verse peterselie 1 eetlepel verse bies... bekijk recept »
4 zalmfilets van 125 g (alternatief: roodbaars, kabeljauw) 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg 2 stengels bleekselderij 2 bosuitjes 1/2 citroen 125 ml room zout, versgemalen peperVerwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 ... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: 4 zalmfilets van 125 g (alternatief: roodbaars, kabeljauw) 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg 2 stengels bleekselderij 2 bosuitjes 1/2 citroen 125 ml crème fraîche zout, versgemalen peperVerwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pla... bekijk recept »
Voor 4 personen : 1 kilo aardappelen zout peper ca. 400 gram zalm (moten of uit blik) ca. 2 eetlepels citroensap 5 vleestomaten of 1 blik gepelde tomaten 4 eetlepels gesnipperde kruiden bijv. peterselie, bieslook of basilicum 1 ui 2 stengels... bekijk recept »
1 kilo aardappelen zout peper ca. 400 gram zalm (moten of uit blik) ca. 2 eetlepels citroensap 5 vleestomaten of 1 blik gepelde tomaten 4 eetlepels gesnipperde kruiden bijv. peterselie, bieslook of basilicum 1 ui 2 stengels bleekselderij bo... bekijk recept »
voor 2 personen: 1 eetlepel boter 1 ui 1 teentje knoflook 1 gele paprika 125 gram champignons 2 stengels bleekselderij 1 eetlepel fijngeknipte peterselie 5 eetlepels gekookte linzen 1/2 blik tomaatblokjes 150 gram hamblokjes 1/2 theelepel gedroogde t... bekijk recept »
1 bosje radijs3 sinaasappels, schoongeboend3 eetlepels gehakte lente-/bosui of bieslookmespuntje cayennepeper125 milliliter halfvolle yoghurt1 eetlepel honing2 appels, geschild, in blokjes2 stengels bleekselderij, in stukjes150 gram gemengde blad... bekijk recept »