1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer8 stengels bleekselderij 4 lente-uitjes 2 plakken spek 15 gm boter 1 eetlepel maizena 125 ml creme fraiche 200 ml volle melk 2 eetlepels parmezaanse kaas 1 eetlepel grove mosterd zout peper De draden van de bleekselderij trekken, de stengels wassen... bekijk recept »
1 grote struik bleekselderij 4 eetlepels olie 2 grote uien, zeer fijn gesnipperd 3 eetlepels maizena 1 bouillontablet 1 eetlepel sojasaus (ketjap) 2 eetlepels citroensap Snijd van de bleekselderij de bladeren en het onderste deel van de stronk af. Wa... bekijk recept »
500 gram krieltjes 2 lente uitjes 1 spaanse peper 2 eetlepels olijfolie 4 stengels bleekselderij 1 theelepel provençaalse kruiden 2 eetlepels water 1 zout 1 peper Bereiding: De krieltjes schrappen, eventueel ontpitten, wassen en in een ovenvaste scha... bekijk recept »
250 gm bloem 2 eieren 1/2 liter melk 1 boter 1 stronk bleekselderij in boogjes 300 gm gehakt 1 pakje sugo (ah) 1 geraspte kaas Bak van de bloem, eieren en melk pannekoeken. Bak het gehakt rul, voeg de bleekselderijboogjes en de sugo toe en laat e.e.a... bekijk recept »
6 st bleekselderij 1 bakje verse roomkaas 1 geraspte kaas 1 zout 1 peper 1 gekookte aardappelen 1 ui 1 champignons Was de stelen bleekselderij en snij de bladeren eraf. Snij de stelen in stukken van een centimeter of 5 en verwijder de eventuele harde... bekijk recept »
350 gm macaroni 1 zout 1 struik bleekselderij 1/2 liter bechamelsaus (pakje) 1/2 liter melk 200 gm geraspte fougerond 1 peper De macaroni in ruim kokend water met zout beetgaar koken. De bleekselderij in smalle boogjes snijden en in ca. 7 minuten gaa... bekijk recept »
250 gm borstfilets van kip 1 peper uit de molen 1/3 theelepel scherp kerriepoeder zoals madras 1 eetlepel maizena 1 kleine struik bleekselderij 2 bosuitjes 1 teentje knoflook 2 eetlepels (zonnebloem)olie 1 mespunt gemberpoeder (djahe) 2 1/2 deciliter... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 1 mooie struik bleekselderij 1/2 liter bouillon (van een blokje) 50 gm margarine 50 gm bloem 1 blikje tomatenpuree 1 tijm 1 peper 1 zout 250 gm pasta Snij de bleekselderij in stukjes en snipper de ui. Fruit de groente in de ma... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 1 mooie struik bleekselderij 1/2 liter bouillon (van een blokje) 50 gm margarine 50 gm bloem 1 blikje tomatenpuree 1 tijm 1 peper 1 zout 250 gm pasta Snij de bleekselderij in stukjes en snipper de ui. Fruit de groente in de ma... bekijk recept »
4 handappels bv cox 1 citroensap 4 stengels bleekselderij schoongemaa; kt 225 gm jong belegen kaas of gruyère 1 citroen-vinaigrettesaus (zie recep; t) Ontdoe de appels van hun klokhuis en snijd ze in dobbelsteentjes. Bedruppel ze met citroensap om ve... bekijk recept »