1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer1 koolrabi, geschild1/2 winterwortel, geschildde binnenste stengels van een struik bleekselderijvoor de dressing:1 sjalotje, gesnipperd1 eetl. mayonaise1 eetl. yoghurt of zure room1 theel. scherpe mosterd1 theel. vers citroensapzout en versgemale... bekijk recept »
2 sinaasappels400 g spaghetti400 g kipfilet, in reepjeszout en versgemalen peper3 eetl. olijfolie4 stengels bleekselderij, in smalle boogjes2 eetl. rode pesto1 tuinkers ( 1 bakje)1. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes uit de vliezen en vang h... bekijk recept »
1 dikke snee (ca.75 g) rauwe ham 1 kleine struik bleekselderij 2 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar zout, zwarte peper 250 g rundergehakt 1 zak (400 g) Bertolli Pastasaus Bolognese 400 g spaghetti 6 el geraspte jong belegen kaas 1. Snijd de... bekijk recept »
250 gr schelpjes pasta 2 el olijfolie 1 flinke ui gesnipperd 2 teen knoflook door de knijper 5 stengels bleekselderij in boogjes gesneden 2 blik tomatenblokjes van 400 gram 2 blikjes tonijn op olie uitgelekt1. .Kook de pasta volgens de aanwijzin... bekijk recept »
200 gr Hollandse garnalen 2 stengels bleekselderij in reepjes 2 ananasschijven 0,1 l craime fraiche 2 el ananassap1. In plaats van bleekselderij, ananas en ananassap kunt u ook advocadoblokjes, appel en in plaats van het sap de helft van de hoeveel... bekijk recept »
1/2 struik bleekselderij 4 plakken casselerib of ham 15 g boter 15 g bloem 1 dl groentebouillon 1/2 dl room of melk 40 g Gorgonzola (Delhaize) peper en zout 1. -> Voor kinderen die geen witloof met kaas en ham uit de oven lusten.2. Maak de selder... bekijk recept »
1 struik bleekselderij (ongeveer 600 g) 500 g stooflappen 4 el Solo Vloeibaar bouillonpoeder 0.5 el milde kerriepoeder 6 laurierblaadjes 1 kleine pot (ongeveer 200 g) cocktailuitjes 250 ml gemengd tropisch fruitsap of sinaasappelsap 800 g kri... bekijk recept »
8 stengels bleekselderij 200 gr zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc 100 gr belegen kaas in zeer kleine blokjes 1 tl olijfolie 1 bakje tuinkers1. Verwarm de oven voor op 200º C. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in vieren.... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 1 el olijfolie 4 stengels bleekselderij 1 blokje kruidenbouquet (Knorr) 2 el tomatenpuree 4 takjes tijm peperVerhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omschep... bekijk recept »
1 bos bleekselderij 1 pakje Boursin met kruidenVerwijder uiteinden van de bleekselderij en was de stelen. Snijd ze in stukken van ong. 5 cm. en vul de holle kant met Boursin. bekijk recept »