1000 recepten met aubergine
Aubergines hebben niet zoveel smaak, maar tijdens de bereiding van deze groente komt hun geur vrij en is dan heerlijk. Snijd de steel van de aubergines en goed wassen, schillen is niet nodig! Snijd de aubergine in plakken of halveer en laat uitlekken in een vergiet of op keukenpapier, bestrooi met zout, dit is nodig om de aubergine van de bittere sappen te ontdoen. Daarna afspoelen onder de kraan, om deze manier neemt de aubergine tijdens het bakken minder vet op! + lees meerVoor 4 personen: per persoon 305 Kcal 400 g rijst 300 g nasi/bamivlees 6 eetlepels Japanse sojasaus 2 theelepels vijf kruidenpoeder 2 teentjes knoflook, fijngesneden 3 eetlepels roerbakolie 2 uien, gesnipperd 2 aubergines, in kleine blokjesRijst volg... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 aubergines 750 g bereid gehakt 400 g tomatenblokjes (blik) 2 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water) 1 ei 100 g zure room 2 eetl. paneermeel 2 teentjes knoflook 3 takjes peterselie kruiden: 2 koffiel. kruidentui... bekijk recept »
1 aubergine 4 eetlepels olijfolie 2 uien 2 teentjes knoflook 6 pruimtomaten 2 eetlepels verse gehakte tijm 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas Peper en zoutWas de aubergine en snijd ze in dunne sneden. Doe hetzelfde met de tomaten. Pel de knoflook ... bekijk recept »
2 middelgrote aubergines500 gr tomaten1 ui2 el olijfolie2 teentjes look1 el gehakte tijm8 plakken mozarella2 vleestomaten100 gr geraspte kaasversgemalen zwarte peperzout- Snijd de aubergines in plakken, leg ze in een vergiet en strooi er zeezout op e... bekijk recept »
3 aubergines4 tomaten250 gr champignons80 gr ontpitte groene olijven50 gr hazelnoten1 sjalot500 gr ricotta3 eetl paneermeel1 ei1 eetl boterolijfolie3 takjes verse tijm1/2 bieslookplantje (vers)1/2 basilicumplantje (vers)1 koffielepel oreganopeper en ... bekijk recept »
1 aubergines; 100 gr tomaten, gedroogde (olie); 1 t knoflook; 15 gr peterselie; naar smaak el citroenrasp; 50 gr geitenkaas (verse); 3 el olijfolie;- Snijd de aubergine in plakken en laat ze met wat zout 30 min even zweten. Dep ze droog met keukenpap... bekijk recept »
2 aubergines300 gram bruine rijstpeper / zout4 stengels bleekselderij1 uitje 1 teen knoflook1 theelepel oregano basilicum suikermespunt gemberpoeder1 wortel 1 prei1 blik tomaten in sapmespunt tijm200 gram feta- Was de aubergine, snijd ze in dunne pla... bekijk recept »
1 aubergine200 gr grof zeezout2 tomaten400 gr tagliatelle300 gr halfharde geitenkaas1 el sesamzaadjespeper en zoutprovençaalse kruiden[color=blue:1430ad2468]**Voor de saus:[/color:1430ad2468]1 dl wijn1 goede scheut room125 gr boter1 zakje saffraandra... bekijk recept »
1 pak ? 500 gram pijpjespasta. 200 gram gegrilde en gemarineerde aubergine. 100 gram zongedroogde tomaten. 1 blik ? 500 gram gepelde tomaten. 100 gram gemalen schapenkaas. 100 gram zwarte olijven zonder pit. wat peterselie en rozemarijn. 1 kleine ui... bekijk recept »
Voor 4 personen: 6 aubergines 2 eetlepels olijfolie 1 koffielepel gemalen komijn enkele blaadjes rozemarijnVerwarm de oven op 250° (gasoven 8). Was de aubergines en doorprik ze enkele keren met een vork. Zet ze een twintigtal minuten in de oven tot d... bekijk recept »