Recepten met parelhoen

132 recepten met parelhoen

Parelhoen

Parelhoen De jonge parelhoenders hebben een lichte wildsmaak en lijken qua smaak iets op fazant.

Gevulde parelhoen met truffeltapenade

2 stuk (van 900 gram) parelhoender100 gr. olijf, zwarte, zonder pit30 gr. truffel4 el. olie,Olijfolie, vergine1 winterpeen1 prei, dunne1 ui4 tomaten5 dl. wijn, witte1 takje tijm5 peperkorrels1 stukje foelie1 blaadje laurier3 blaadjes salie3 dl. slag... bekijk recept »

Krokant Gebakken Parelhoen

- 1 doosje gehakte spinazie van Iglo (450 gr) - 3 parelhoenen - 3 durondeau peren - 1 dl cognac - 2 dl room - nootmuskaat - een beetje suiker - 6 jonge aardappelen - provencaalse kruiden - 4 dl bruine gevogeltefond Schil de peren, verwijder het klokh... bekijk recept »

Gevuld parelhoen met witloof en kroketten

2 parelhoenen (liefst met druivenblad en spek)1 kg witloof250 g gemengde champignon20 aardappelkroketten400 ml kippenfond2 dl roomboter1 snuifje suiker200 g kalfsvlees100 g cantharellen1 sjalot (gesnipperd)2 eieren4 el melk2 beschuiten50 g pistacheno... bekijk recept »

Parelhoen met kastanjes

1 parelhoen (ca. 1,2 kg)1 knolselder (kleine)2 preien6 sjalotten3 appels (kleine)350 g voorgegaarde kastanjes (supermarkt)150 ml witte wijn100 ml groentebouillon5 takjes basilicum1 el honing1 el olijfolieuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor ... bekijk recept »

Broccolisalade met parelhoen

4 parelhoenen (filets, in fijne reepjes)1 broccoli (in roosjes)250 g champignons (in flinterdunne plakjes)boterolie1 potje zure room1 citroen (sap)1 el hazelnoten (grof gemalen)verse dragonpeperzout1. Voorbereiding: Verdeel de broccoli in roosjes. Bl... bekijk recept »

Salade van parelhoen met mierikswortelroom

2 parelhoenfilets125 g veldsla2 stronkjes witloof12 blauwe druiven (pitloos)stuk stokbrood (oud)boterarachideoliezoutpeper2 kl mierikswortel2 el zure room2 el rode wijnazijn4 el extra vierge olijfolie1.   2. Bak de parelhoenfilets goudbruin... bekijk recept »

Parelhoen met noten

4 parelhoenfilets125 g spekblokjes1 kg aardappelen250 g gemengde paddenstoelen1 handvol cashewnoten (grof gehakt)200 ml kippenfond100 ml melk4 el blonde rozijnen1 bosje bieslookboternootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Schil d... bekijk recept »

Cocotte met parelhoen en paddenstoelen

1 parelhoen1 plak rauwe ham (van ongeveer 100 g)2 el room4 dl kippenfond1 el notenolie2 el arachideolie500 g oesterzwammen1 uibieslookpeperzout1. Snijd het zwoerd van de ham en het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui fijn. Borstel de oesterzwammen... bekijk recept »

Gevuld parelhoen met abrikozen

1 parelhoen (van 1,5 kg)250 g gedroogde abrikozen100 g roomkaas2 el armagnacboterpeterselie2 uienpeperzout1. Snij de helft van de abrikozen in stukjes. Besprenkel met 1 eet - lepel armagnac. Zet even aan de kant. Pel en snipper de ui. ... bekijk recept »

Parelhoen met champignonpuree

4 parelhoen (filets)1 kg aardappelen500 g champignons8 el roomboternootmuskaatpeperzout1. Borstel de champignons schoon, snij ze in plakjes. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. 2. Doe de aardappelen in een kookpan, zet ze net onder water en koo... bekijk recept »

Pagina 8 van 14