Recepten met parelhoen

132 recepten met parelhoen

Parelhoen

Parelhoen De jonge parelhoenders hebben een lichte wildsmaak en lijken qua smaak iets op fazant.

Parelhoen met appelsaus

1 parelhoenbout van circa 250 g 1 kleine prei 1 kleine stevige appel 15 gm boter 1 zout 1 peper 4 eetlepels droge witte wijn 1 eetlepel olijfolie 1 cognac 1/2 deciliter room 15 gm bloem Voorbereidingstijd: circa 10 minuten Bereidingstijd: circa 15 mi... bekijk recept »

Parelhoen met appelsaus

1 parelhoenbout van circa 250 g 1 kleine prei 1 kleine stevige appel 15 gm boter 1 zout 1 peper 4 eetlepels droge witte wijn 1 eetlepel olijfolie 1 cognac 1/2 deciliter room 15 gm bloem Voorbereidingstijd: circa 10 minuten Bereidingstijd: circa 15 mi... bekijk recept »

Parelhoen met appelsaus

1 parelhoenbout van circa 250 g 1 kleine prei 1 kleine stevige appel 15 gm boter 1 zout 1 peper 4 eetlepels droge witte wijn 1 eetlepel olijfolie 1 cognac 1/2 deciliter room 15 gm bloem Voorbereidingstijd: circa 10 minuten Bereidingstijd: circa 15 mi... bekijk recept »

Parelhoen met appelsaus

1 parelhoenbout van circa 250 g 1 kleine prei 1 kleine stevige appel 15 gm boter 1 zout 1 peper 4 eetlepels droge witte wijn 1 eetlepel olijfolie 1 cognac 1/2 deciliter room 15 gm bloem Voorbereidingstijd: circa 10 minuten Bereidingstijd: circa 15 mi... bekijk recept »

Parelhoen met mourilles

1/2 liter melk 50 g gedroogde mourilles (of 250 g verse) 1 parelhoen, panklaar (ca. 1,2 kg) 50 g Petit Suisse of Gervais (verse kaas) zout versgemalen zwarte peper 200 g rookspek zonder zwoerd, in plakjes 2 eetl. olie 2 eetl. cognac 1 dl. creme fraic... bekijk recept »

Jonge parelhoen met muskaatdruiven

2 jonge parelhoenders 1 tros muskaatdruiven 1/2 glaasje cognac (fine champagne) 2,5 dl room 3 à 4 el solo gehakte peterselie peper&zout (pezo)1. De parelhoenders aan de binnen- en buitenkant kruiden met pezo. In elk parelhoen 6 druiven steken. ... bekijk recept »

parelhoen met spek en sinaasappelen

6 parelhoenbillen 1 ui 2 sinaasappelen 2 bakjes spek 1 glaasje Nouilly Prat1. Bak de parelhoenbillen af. Kruid het vlees met gevogeltekruiden.2. Voeg de gesneden ui en de reepjes spek toe. En laat nog even mee bakken. 3. Bedek de parelhoen met sch... bekijk recept »

parelhoen met passievruchten

4 parelhoenfilets 20 gram solo peper en zout 4 sneetjes gerookt spek 12 passievruchten 50 gram suiker 1 el azijn 2 dl room passoa 1 busseltje waterkers enkele druiven 1. snij 10 passievruchten doormidden en haal er het vruchvlees uit. laat in een... bekijk recept »

Salade met gevulde parelhoen met ricotta

4 parelhoenfilets 200 g ricotta 100 g groene olijven 1 kl fijngesnipperde knoflook peper van de molen zeezout 500 g rucola 100 g pijnboompitten 3 el balsamicoazijn 6 el extra vierge olijfolie peper zout Solo Vloeibaar1. Hak de olijven fijn. Doe de ri... bekijk recept »

Parelhoen met dragonsaus

2 parelhoenfilets 10 sneetjes spek (dun gesneden) bakboter peper, zout 1. Wikkel het spek rond de parelhoenfilets. Smelt de boter en bak de parelhoenfilets. Laat enkele minuten goed doorbakken op de velkant daarna regelmatig draaien.Maak dragonsaus.... bekijk recept »

Pagina 10 van 14